FBI arestează un fost translator militar pentru că a minţit în privinţa legăturilor sale cu Stat Islamic

Autor: Iuliana Enache Postat la 15 mai 2015 24 afişări

Un imigrant irakian care a fost descris drept fost translator pentru armata americană a fost arestat de agenţii federali, joi, sub acuzaţia că ar fi minţit în legătură cu depunerea jurământului de credinţă faţă de liderul Statului Islamic.

Într-o plângere depusă în faţa unei tribunal federal din Dallas, FBI l-a acuzat pe Bilal Abood, în vârstă de 37 de ani, că a călătorit, trecând prin mai multe ţări, inclusiv Mexic şi Turcia, către Siria în aprilie 2013 şi s-a întors în septembrie anul trecut în Statele Unite.

După întoarcerea sa, afirmă plângerea, Abood, care a încercat să părăsească Statele Unite în martie 2013 dar i s-a interzis accesul la bordul avionului, a fost interogat de FBI. Plângerea afirmă că el a recunoscut în faţa agenţilor că a mers în Siria pentru a lupta cu Armata Siriană Liberă.

Când FBI, înarmat cu un mandat de percheziţie, i-a confiscat computerul anul trecut, a descoperit că Abood depusese "jurământ de credinţă faţă de liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi", potrivit plângerii. Aceasta afirmă că la 19 iulie 2014, folosind un pseudonim islamic, Abood a scris pe Twitter: "Jur supunere califului Abu Bakr al-Baghdadi".

Plângerea afirmă că atunci când agenţii FBI au mers la locuinţa lui Abood pentru a returna computerul, acesta a negat orice supunere faţă de liderul Statului Islamic.

Abood, care a fost translator pentru armata americană, a compărut în faţa tribunalului din Texas joi după-amiază şi ar urma să rămână în custodie până la audierea de vineri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
IRAK,
SI
/actualitate/fbi-aresteaza-un-fost-translator-militar-pentru-ca-a-mintit-in-privinta-legaturilor-sale-cu-stat-islamic-14269824
14269824
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.