Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare

Autor: Iuliana Enache Postat la 21 aprilie 2015 133 afişări

Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi a fost condamnat, marţi, la 20 de ani de închisoare pentru moartea unor protestatari în 2012.

Decizia împotriva liderului Fraţilor Musulmani, care a fost îndepărtat de la putere de armată în 2013, în urma unor proteste faţă de preşedinţia sa, a fost anunţată la televiziunea publică, relatează Sky News, în pagina electronică.

Sentinţa a fost luată în legătură cu moartea a cel puţin zece persoane în confruntările dintre susţinătorii lui Morsi şi demonstranţii opoziţiei, în faţa palatului prezidenţial, în decembrie 2012.

Judecătorul a exclus toate acuzaţiile de crimă în legătură cu aceste decese şi a declarat că sentinţa împotriva primului preşedinte ales al ţării este legată de "demonstraţia de forţă" şi detenţia ilegală a protestatarilor.

Doisprezece oficiali ai mişcării Fraţii Musulmani au fost, de asemenea, condamnaţi la câte 12 ani de închisoare de Tribunalul Penal din Cairo.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EGIPT,
MORSI,
CONDAMNARE
/actualitate/fostul-presedinte-egiptean-mohamed-morsi-a-fost-condamnat-la-20-de-ani-de-inchisoare-14132446
14132446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.