Fostul preşedinte al ANSVSA Marian Zlotea şi 14 foşti angajaţi, trimişi în judecată de DNA

Autor: Laura Mitran Postat la 20 februarie 2015 91 afişări

Fostul preşedinte al ANSVSA Marian Zlotea a fost trimis în judecată de DNA, alături de 14 foşti subalterni, fiind acuzat, printre altele, că îi obliga pe inspectorii din Bucureşti să cotizeze lunar la PDL cu câte 3.000 de lei pentru a îşi păstra locul de muncă.

În perioada octombrie 2009 - mai 2010, Marian Zlotea, fost secretar general adjunct în PDL, în calitate de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentalor (ANSVSA), ar fi constituit, împreună cu şefii direcţiilor sanitare veterinare (DSVSA) Bucureşti şi Ilfov, un grup infracţional organizat în scopul de a obţine, direct şi prin intermediul subalternilor, foloase necuvenite, prin folosirea abuzivă a funcţiilor deţinute, de la agenţii economici pe care îi controlau, potrivit procurorilor.

Concret, fostul preşedinte al ANSVSA, în repetate rânduri, a determinat conducerea DSVSA Bucureşti, respectiv pe Doina Lupu, fost director coordonator, şi pe Marius Hofman, fostul adjunct al acesteia, să abuzeze de funcţiile deţinute pentru procurarea produselor alimentare necesare unor activităţi precum atragere a alegătorilor cu pomeni electorale, susţinerea unor evenimente, asigurarea protocolului ANSVSA, dar şi al altor instituţii.

Zlotea cunoştea, potrivit anchetatorilor, faptul că, la rândul lor, şefii DSVSA Bucureşti îşi determină subalternii să se folosească de calitatea de inspector pentru a procura aceste produse de la agenţii economici pe care îi autorizau şi controlau.

În aceeaşi perioadă, Marian Zlotea ar fi condiţionat menţinerea pe funcţii şi păstrarea locului de muncă la DSVSA Bucureşti a inspectorilor din cadrul Serviciului Inspecţie şi Control şi Serviciului Igienă Veterinară de plata unei sume lunare în cuantum de 3.000 lei de către fiecare inspector, reprezentând o cotizaţie lunară pentru PDL, plată ce s-a efectuat în perioada ianuarie - mai 2010.

Procurorii îl mai acuză pe Zlotea că, în perioada noiembrie - decembrie 2011, a pretins suma de 143.000 de lei, de la administratorul unor supermarketuri, pentru a favoriza şi a proteja magazinele respective de controalele DSVSA judeţene şi DSVSA Bucureşti. El ar fi primit mita cu ajutorul lui Marius Hofman şi Dionisie Căileanu, care era administrator al unor societăţi comerciale, disimulat, prin încheierea a două contracte fictive de prestări servicii.

Anchetatorii mai arată că, în intervalul 2009 - mai 2010, în repetate rânduri, Doina Lupu, Marius Hofman şi Mădălina Podosu, fost director coordonator al DSVSA Ilfov, au pretins şi au primit bani sau alte foloase necuvenite ori au acceptat promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea sau îndeplinirea unui act contrar privitor la îndatoririle de serviciu, cu ocazia controalelor sanitar - veterinare şi pentru siguranţa alimentelor sau în afara acestor controale efectuate la agenţii economici de pe raza municipiului Bucureşti.

De asemenea, ei au primit/ au acceptat promisiunea de bunuri necuvenite, în scopul de a-şi trafica influenţa, intervenind în actul de control al unor subalterni, determinându-i pe aceştia să nu aplice sancţiuni ori să aplice amenzi în cuantum minim unor agenţi economici din municipiul Bucureşti, mai spun procurorii.

În acelaşi mod au procedat şi Iulian Hofman şi Robert Bejan, inspectori ai DSVSA Bucureşti, în perioada 2008 - mai 2010, potrivit DNA.

De asemenea, în perioada 2008 - iunie 2010, inculpaţii Andreea Hofman (fostă Iancu), Gabriela Macarie, Bogdan Porumbel, Elena Drăghici, Ciprian Stanciu, Aurica Mitrana, Aida-Gabriela Păuna, Ionica Sfetcu şi Maria Dulgheriu, în calitate de inspectori la DSVSA Bucureşti, în repetate rânduri, cu ocazia controalelor efectuate sau în afara acestor controale, dar în legătură cu funcţia şi îndatoririle de serviciu, au pretins şi au primit bani şi bunuri necuvenite de la principalele supermarketuri din ţară sau alţi agenţi economici, pentru a îndeplini sau a nu îndeplini un act privitoare la atribuţiile de serviciu.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asupra mai multor imobile şi sume de bani ce aparţin inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANSVSA,
DNA,
/actualitate/fostul-presedinte-al-ansvsa-marian-zlotea-si-14-fosti-angajati-trimisi-in-judecata-de-dna-13861848
13861848
comments powered by Disqus
ZF.ro
Halucinant. Cum explică Orban de ce nu cresc salariile profesorilor: E ca într-o familie, când îţi scad veniturile nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă Halucinant. Cum explică Orban de ce nu cresc salariile profesorilor: E ca într-o familie, când îţi scad veniturile nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă
BREAKING. Cu cât vor creşte de fapt pensiile românilor? Nimeni nu se aştepta
Mediafax
„Afacerea Pandemia”. Cum a umflat România până şi factura de 3,4 milioane de euro a „ajutorului umanitar” dat fraţilor de peste Prut „Afacerea Pandemia”. Cum a umflat România până şi factura de 3,4 milioane de euro a „ajutorului umanitar” dat fraţilor de peste Prut
Economiile se prăbuşesc în pandamie, dar cei 4 giganţi din tech au înregistrat un profit de 28 de miliarde de dolari
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Gorghiu: Moţiunea de cenzură va fi o găleată de invective, de venin şi de frustrări Gorghiu: Moţiunea de cenzură va fi o găleată de invective, de venin şi de frustrări
Tomac: Europa nu poate rămâne indiferentă
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Educaţia ca şotronul. Pe sărite... COMENTARIU Valeriu Şuhan Educaţia ca şotronul. Pe sărite...
COMENTARIU Valeriu Şuhan Diversiunea inducerii confruntării

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.