Fostul ministru Sebastian Vlădescu a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni de închisoare

Autor: Laura Buciu Postat la 26 mai 2023 176 afişări

Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

Fostul ministru Sebastian Vlădescu a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni de închisoare

ÎCCJ a admis apelurile declarate de Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu, Mircea Ionuţ Costea, Mihaela Mititelu, Constantin Dascălu şi Cristian Alexandru Boureanu, a desfiinţat, în parte, sentinţa penală atacată şi, în rejudecare a descontoput pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni închisoare, aplicată inculpatului Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, în pedepsele componente, astfel: 7 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, 1 an şi 6 luni închisoare, spor de pedeapsă.

ICCJ dispune încetarea procesului penal pentru infracţiunea de trafic de influenţă ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale, reduce cuantumul pedepsei pentru infracţiunea de luare de mită de la 7 ani închisoare la 6 ani închisoare, reduce cuantumul pedepsei pentru infracţiunea de luare de mită de la 7 ani închisoare la 4 ani închisoare.

„Aplică inculpatului Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, de 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca acesta să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vlădescu,
închisoare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.