Fostele restaurante McDonald's se redeschid sub un nou brand în Rusia

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 iunie 2022 37 afişări

Duminică marchează un nou început pentru iubitorii de fast-food din Rusia, deoarece fostele restaurante McDonald's se redeschid sub un nou brand şi cu un nou proprietar, la mai bine de trei decenii de la sosirea popularului lanţ occidental de fast-food.

Fostele restaurante McDonald's se redeschid sub un nou brand în Rusia

Relansarea va începe de Ziua Rusiei, o sărbătoare care celebrează independenţa ţării, în aceeaşi locaţie emblematică din Piaţa Puşkin din Moscova, unde McDonald's a deschis pentru prima dată în Rusia în ianuarie 1990, anunţă Reuters.

La începutul anilor 1990, pe măsură ce Uniunea Sovietică se prăbuşea, McDonald's a ajuns să întruchipeze dezgheţarea tensiunilor din timpul Războiului Rece şi a fost un vehicul pentru milioane de ruşi care au gustat din mâncarea şi cultura americană. Ieşirea mărcii este acum un simbol puternic al modului în care Rusia şi Occidentul îşi întorc din nou spatele unul altuia.

Luna trecută, McDonald's a anunţat că îşi vinde restaurantele din Rusia unuia dintre deţinătorii săi de licenţe locale, Alexander Govor. Tranzacţia a marcat una dintre cele mai mediatizate ieşiri din afaceri de când Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina, pe 24 februarie.

Iconicele "Arce de Aur" ale McDonald's au fost demontate în locaţiile din Moscova şi Sankt Petersburg, unde vor face loc unui nou logo format din doi cartofi prăjiţi şi o chiftea de hamburger pe un fundal verde. Redeschiderea va cuprinde iniţial 15 locaţii din Moscova şi din regiunea înconjurătoare.

Numele noului lanţ rămâne un secret bine păzit. O schimbare a numelui aplicaţiei McDonald's, vineri, în "My Burger", a generat un oarecare entuziasm online, dar echipa de presă a lanţului a declarat că aceasta a fost doar temporară, potrivit cotidianului RBC.

Presa rusă, citând imagini scăpate din noul meniu, a raportat redenumirea unor feluri de mâncare precum Filet-O-Fish în "Fish Burger" şi Chicken McNuggets în simplu "Nuggets".

Reuters nu a putut verifica aceste schimbări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mcdonald's,
rusia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.