Fost lider PMP: S-a aşternut liniştea peste proiectul de reducere a numărului de parlamentari

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 23 martie 2021 71 afişări

Fostul secretar general adjunct al PMP, Ioana Constantin, critică partidele din coaliţia de guvernare că ignoră proiectele privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi şi reducerea la 300 a numărului de parlamentari: „Ce s-a întâmplat cu Comisia Specială pentru legislaţie electorală?”.

Fost lider PMP: S-a aşternut liniştea peste proiectul de reducere a numărului de parlamentari

„Ce s-a întâmplat cu Comisia Specială pentru legislaţie electorală? Ce s-a întâmplat cu revenirea la 2 tururi de scrutin? A făcut UDMR linişte? Ca mâine e 2024 şi iar se victimizează parlamentarii că nu pot schimba legea electorală şi să avem 2 tururi de scrutin pentru alegerea primarilor. Ce s-a întâmplat cu renumita Comisie Specială pentru legislaţia electorală pe care o anunţa chiar preşedinta Senatului în primele săptămâni de mandat ale noului Parlament? Poate explica vreunul dintre partidele din majoritatea parlamentară ce s-a întâmplat cu 2 tururi de scrutin, cu 300 de parlamentari, cu modificările pe legile electorale, inclusiv pe cele care includ Diaspora - votul prin corespondenţă şi reprezentarea Diasporei în Parlamentul României? E simplu, totuşi: UDMR nu doreşte 2 tururi de scrutin. La fel ca PSD, la fel ca tabere din restul partidelor. Pentru liniştea UDMR, pentru liniştea din coaliţie s-a pus la sertar proiectul?”, transmite Ioana Constantin.

Ea reaminteşte că Partidul Mişcarea Populară a lăsat la Camera Deputaţilor „cel mai avansat proiect” pentru revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin.

„Pentru susţinerea acestui proiect, filialele PMP din întreaga ţară au strâns peste 1 milion de semnături. Sunt 3 ani fără alegeri, cine opreşte actuala majoritate să voteze acest proiect? Trebuie doar pus pe ordinea de zi şi votat. La fel cum, Comisia despre care se discuta la Senat ar putea face modificări pe care românii le aşteaptă. Interesant şi cum s-a aşternut liniştea peste proiectul de reducere a numărului de parlamentari. Tot preşedinta Senatului spunea la începutul mandatului că trebuie pusă în practică voinţa românilor. Însă, la mai bine de un deceniu de la votul românilor, se pune în practică voinţa partidelor. Ce opreşte Parlamentul să voteze proiectul PMP de reducere a numărului de parlamentari la 300, subiect - temă pentru USR-PLUS în campanie?”, conchide Constantin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pmp,
proiecte,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.