Fornetti România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de patiserie, buget de investiţii de 4 mil. euro în 2023

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 05 iunie 2023 118 afişări

Fornetti România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de patiserie, a terminat în luna martie un proiect de investiţii de 2,5 milioane de euro într-o linie de producţie şi va continua anul acesta investiţiile.

Fornetti România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de patiserie, buget de investiţii de 4 mil. euro în 2023

Fabrica Fornetti din judeţul Timiş a realizat exporturi de 28 mil. euro în 2022.

Fornetti România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de patiserie, a terminat în luna martie un proiect de investiţii de 2,5 milioane de euro într-o linie de producţie şi va continua anul acesta investiţiile. În total, bugetul de investiţii al companiei în 2023 este de circa 4 milioane de euro.

„Preconizăm investiţii şi pentru a doua jumătate a anului, investiţii în valoare de 1,5 milioane de euro care vizează înnoirea şi eficientizarea echipamentelor de producţie“, au spus reprezentanţii companiei într-un chestionar transmis pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie, ediţia din 2023.

Anul trecut, compania  a avut o cifră de afaceri de 293 de milioane de lei (peste 59 mil. euro), în creştere cu 37% faţă de anul precedent. Pentru anul 2023, compania şi-a propus o cifră de afaceri asemănătoare cu cea realizată anul trecut. Pe de altă parte, profitul net al companiei a crescut în 2022 faţă de 2021 de peste trei ori ajungând la peste 28,7 milioane de lei.

Fornetti România, care deţine o unitate de producţie în judeţul Timiş, este şi un important exportator. Astfel, în 2022 exporturile companiei s-au situat la peste 137 de milioane de lei (aproape 28 mil. euro), în creştere cu 63% faţă de anul precedent, conform datelor transmise de companie în chestionarul amintit mai sus.

Pentru anul acesta, compania şi-a propus o valoare mai mică a exporturilor, de 120 mil. lei.

În ultimii ani, Fornetti a dezvoltat o gamă pentru copt acasă, fiind cu această gamă prezentă în retail, dar a intrat şi în HoReCa. De altfel, reprezentanţii companiei spun că majorarea cu 10% a segmentului HoReCa este una dintre principalele provocări din acest an.

Anul acesta, compania din România l-a numit pe Martin Udvarev în funcţia de managing director al Fornetti România. Înainte de a se alătura companiei din România, el a condus Fornetti Bulgaria, companie la care a ocupat funcţia de director general timp de 17 ani.

Fornetti este un brand fondat în urmă cu două decenii de maistrul brutar Palásti József din Ungaria. În vara lui 2015, grupul a intrat în portofoliul Aryzta AG, unul dintre cei mai mari producători de panificaţie şi patiserie congelată la nivel mondial. Anterior, compania a reuşit să iasă din insolvenţă.  Compania Fornetti România, cu sediul în Timişoara, a fost înfiinţată în 2001 prin intermediul unui parteneriat cu Fornetti Kft. din Ungaria. Ulterior, firma a devenit master-francizor pentru această marcă în România după ce iniţial a avut activităţi de distribuţie a produselor de patiserie.

 Fornetti s-a dezvoltat şi cu magazine în sistem de franciză, dar are listate produsele şi în retail şi HoReCa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.