Foreign Policy: România lui Ceauşescu, exemplu pentru ce se poate întâmpla în SUA după adoptarea legilor anti-avort

Postat la 21 mai 2019 77 afişări

Legea privind interzicerea avortului dată de Nicolae Ceauşescu, având ca principale consecinţe creşterea semnificativă a mortalităţii materne şi un număr uriaş de copii abandonaţi, ar putea fi un exemplu pentru ce se poate întâmpla în statele americane care au adoptat acte legislative similare.

Foreign Policy: România lui Ceauşescu, exemplu pentru ce se poate întâmpla în SUA după adoptarea legilor anti-avort

Aceasta este, cel puţin, concluzia unui articol publicat recent de Foreign Policy.

Săptămâna trecută, în statul american Alabama, a fost adoptată o lege care interzice avortul în orice perioadă a sarcinii şi care i-ar putea pedepsi pe medicii ce fac astfel de intervenţii cu închisoarea pe viaţă. Aceasta este una dintre cele mai stricte legi privind avortul din SUA.

Publicaţia Foreign Policy a scris despre posibilele consecinţe negative ale legilor privind avortul din SUA, dând ca exemplu actul legislativ similar adoptat în România de Nicolae Ceauşescu, care a avut consecinţe devastatoare.

În 1966, Nicolae Ceauşescu a interzis avortul şi mijloacele de contracepţie, pentru a impulsiona creşterea natalităţii. Decizia a funcţionat pe termen scurt, în anul următor, numărul copiilor născuţi de românce a crescut de la 1,9 la 3,7. Însă natalitatea a scăzut pentru că femeile au găsit metode să încalce legea impusă, fie prin mituirea unor medici care să facă avorturile, fie prin obţinerea de contraceptive aduse ilegal din Germania.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avort,
nicolae ceausescu,
adoptare,
legi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.