Fondurile de pensii private obligatorii aveau la finele lunii octombrie active totale de 47 miliarde de lei, în creştere cu 22%

Postat la 30 noiembrie 2018 23 afişări

Fondurile de pensii private obligatorii aveau la finele lunii octombrie active totale în valoare de 47 miliarde de lei, cu 22 peste nivelul din perioada similară a anului trecut (38.6 mld.lei), potrivit datelor anunţate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Fondurile de pensii private obligatorii aveau la finele lunii octombrie active totale de 47 miliarde de lei, în creştere cu 22%

În total, cei şapte administrator de fonduri de pensii private aveau 7,19 milioane participanţi, faţă de 7,17 milioane în septembrie.

 

Cea mai mare pondere în active este deţinută de titlurile de stat, de 62% (29 miliarde de lei), urmate de acţiuni, cu 19% (8,8 mld.lei) şi depozite bancare, cu o pondere de 8% (3,9 mld.lei). 

 

Alte zone de interes pentru fonduri sunt obligaţiunile, fondurile mutual şi alte instrumente de piaţă.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.