Fondul European de Stabilitate Financiară, retrogradat de S&P cu o treaptă, de la AAA la AA+

Postat la 17 ianuarie 2012 49 afişări

Fondul European de Stabilitate Financiară a pierdut calificativul "AAA", fiind retrogradat cu o treaptă, la "AA+", de către agenţia de rating Standard and Poor's, care nu a exclus revenirea la calificativul "AAA" în cazul în care vor fi oferite garanţii suplimentare.

Decizia este consecinţa retrogradării Franţei şi Austriei, state din zona euro care aveau calificativele "AAA" şi permiteau Fondului European de Stabilitate Financiară, prin garanţiile lor, să beneficieze de cel mai înalt rating al S&P. Într-un comunicat, S&P precizează totuşi că ar putea revizui calificativul FESF. "Dacă vom constata că obligaţiunile pe termen lung ale FESF vor fi susţinute deplin prin garanţii ale statelor membre ce beneficiază de calificativul AAA, am putea reveni la AAA", precizează S&P.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fondul-european-de-stabilitate-financiara-retrogradat-de-s-p-cu-o-treapta-de-la-aaa-la-aa-9150996
9150996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.