Fondul de private equity Enterprise Investors a vândut retailerul de jucării Noriel, pe care l-a preluat în 2016

Autor: Roxana Rosu Postat la 27 iulie 2022 151 afişări

Fondul de private equity Enterprise Investors a vândut retailerul de jucării Noriel, pe care l-a preluat în 2016

Fondul de private equity Enterprise Investors (EI) a vândut retailerul de jucării Noriel, prin intermediul Polish Enterprise Fund VII, valoarea tranzacţiei fiind confidenţială.

Retailerul de produse pentru copii a fost achiziţionat de compania turcă Sunman Group, care operează sub mărcile Sunman şi Toyzz Shop.

Enterprise Investors a achiziţionat Noriel în 2016, când era o afacere de familie susţinută de un investitor financiar şi opera o reţea de 47 de magazine. Ca parte a acordului, EI a oferit Noriel finanţare în valoare de 2 de milioane EUR pentru a-i stimula creşterea.

Noriel are astăzi o reţea de 88 de magazine şi un magazin online care a intrat şi pe piaţa din Bulgaria. În 2022, compania estimează venituri de 312 milioane lei.

„Suntem mândri că facem parte din parcursul Noriel către formatele de retail şi e-commerce de top care oferă cea mai bună experienţă de cumpărături. În prezent, este singurul jucător din România cu un real serviciu omnichannel, care maximizează sinergiile online şi offline”, a declarat Dariusz Pietrzak, vicepreşedinte al Enterprise Investors, responsabil pentru investiţie. "O schimbare a preferinţelor clienţilor pentru produse inovatoare, distractive şi educaţionale va aduce beneficii şi mai mari companiei Noriel, datorită dezvoltării puternice a produselor şi capacităţilor de aprovizionare".

Enterprise Investors este una din cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală şi de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu capital total de peste 2,5 miliarde euro. Aceste fonduri au investit 2,2 miliarde EUR în 151 de companii din diverse sectoare şi au vândut 136 de companii, cu încasări brute totale de 4,2 miliarde euro.

Noriel a fost a şaptea investiţie a EI în România. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzare,
companie,
jucarii,
produse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.