Fondul de investiţii Early Game Ventures lansează un accelerator care va investi pânǎ la 200 000 euro în startup-uri de tehnologie

Autor: Andra Stroe Postat la 07 mai 2019 51 afişări

Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) a anunţat astăzi lansarea programului său de accelerare dedicat startup-urilor din tehnologie.

Fondul de investiţii Early Game Ventures lansează un accelerator care va investi pânǎ la 200 000 euro în startup-uri de tehnologie

Fondul îşi propune sǎ selecteze anual 5 sau 6 startup-uri româneşti din domeniul tehnologic, pe care să le accelereze în cadrul unui program intens, coordonat de partenerii Early Game Ventures. În fiecare din aceste startup-uri, fondul va investi pânǎ la 200.000 de euro, pentru un procent de 7%-10% din acţiuni.

Selectarea startup-urilor va fi făcută pe tot parcursul anului. „Programul nostru de accelerare este foarte selectiv. În condiţiile în care acceptăm doar 5 sau 6 echipe pe an, nu vom funcţiona în sistemul de cohorte folosit de celelalte programe de accelerare din Romania, ci vom fi deschişi către startup-uri pe tot parcursul anului. Practic, de cate ori vom găsi o echipă în care credem, vom face investiţia pe loc şi vom începe imediat să lucrăm cu antreprenorii. Acesta este un alt lucru foarte important: în programul nostru, echipele de antreprenori lucrează direct cu partenerii EGV, având acces direct la oamenii-cheie şi la toate resursele fondului”, a declarat Cristian Munteanu, managing partner al Early Game Ventures. „În ultimele luni am analizat peste 150 de startup-uri din care am ales trei echipe în care să investim. Ne asteptăm ca şi pe viitor sa păstrăm această rată de conversie de 2% de la primul contact cu un startup până la investiţia propriu-zisă”, a adăugat el.

Acceleratorul EGV oferă acces la alţi investitori, atât din Europa cât şi din US, la servicii de recrutare, business development, marketing, legal sau operaţiuni. Fiecare partner EGV este implicat direct în program şi lucrează cu 2 sau 3 startup-uri pe an, acordându-le acestor echipe întreaga lui atenţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fond de investitii,
tehnologie,
accelerare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.