Fondul de garantare pentru IMM, suplimentat cu 100 mil. euro. Primariile capata si ele acces la acesti bani

Postat la 14 octombrie 2010 23 afişări

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii a fost suplimentat cu 419,88 milioane de lei (cca 100 de milioane de euro) pentru anul 2010, spre a sustine firmele care deruleaza proiecte cu fonduri europene, a decis Guvernul.

Prin ordonata de urgenta adoptata miercuri a fost extinsa si categoria de beneficiari ai programului de sprijin pentru cei care deruleaza proiecte in domenii considerate prioritare pentru economie. In afara de firmele private, acum vor putea primi garantii de credite pentru cofinantare, din resursele Fondului, si primariile sau prefecturile care deruleaza proiecte finantate prin programe ISPA sau in domeniul infrastructurii de turism aflate in proprietatea autoritatilor.

Ordonanta adoptata miercuri "are dublu scop: pe de o parte, sustinerea firmelor private iar, pe de alta parte, pentru imbunatatirea absorbtiei fondurilor comunitare", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Ea a adaugat ca "partea de cofinantare reprezinta o componenta majora a bugetului de stat pe 2011", care ar urma sa fie definitivat in perioada urmatoare. Proiectul de buget "este aproape gata, dar inca se mai poarta discutii intre Ministerul Finantelor Publice si celelalte ministere", spune Muntean.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fondul-de-garantare-pentru-imm-suplimentat-cu-100-mil-euro-primariile-capata-si-ele-acces-la-acesti-bani-7476034
7476034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.