FMI: Progrese in colectarea taxelor, arierate si costuri sunt cruciale pentru scaderea deficitului

Postat la 26 martie 2011 8 afişări

Continuarea eforturilor pentru imbunatatirea colectarii taxelor, solutionarea presiunilor asupra cheltuielilor, in special in sectorul de sanatate, si reducerea arieratelor vor fi cruciale pentru sustinerea diminuarii deficitului bugetar, considera reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

"Ajustarea fiscala va continua. Masurile dificile din domeniul fiscal adoptate in 2010, insotite de continuarea politicilor prudente de cheltuieli, fac ca tintele de deficit fiscal cash, de 4,4% din PIB pentru 2011 si 3% din PIB anul viitor, sa fie accesibile", se arata intr-un comunicat al FMI. Institutia arata ca viitorul acord se va concentra pe majorarea potentialului de crestere prin intermediul reformelor structurale, in contextul in care deficientele structurale in zone economice cheie influenteaza semnificativ avansul economic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
progrese,
colectare,
taxe,
scadere,
deficit
/actualitate/fmi-progrese-in-colectarea-taxelor-arierate-si-costuri-sunt-cruciale-pentru-scaderea-deficitului-8098961
8098961
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.