FMI estimează o creştere economică de 1,5% din PIB în 2013, mai mică decât cifra pe care a fost făcut bugetul

Autor: Alexandra PELE Postat la 30 ianuarie 2013 20 afişări

Fondul Monetar Internaţional (FMI) prognozează o creştere economică de 1,5% din PIB pentru anul 2013, o estimare mai pesimistă decât cifra pe care guvernul a fundamentat bugetul pentru anul acesta, respectiv 1,6% din PIB.

FMI estimează o creştere economică de 1,5% din PIB în 2013, mai mică decât cifra pe care a fost făcut bugetul

Fondul Monetar Internaţional (FMI) prognozează o creştere economică de 1,5% din PIB pentru anul 2013, o estimare uşor mai pesimistă decât cifra pe care guvernul Ponta a fundamentat bugetul pentru anul acesta, respectiv 1,6% din PIB. "Pentru 2013 creşterea se va regăsi în jurul a 1,5% din PIB. Aceste cifre sunt relativ slabe. După o criză durează mai mult ca economia să-şi revină", a precizat Erik de Vrijer, şeful delegaţiei FMI. El a precizat că în 2012 "creşterea economică a fost zero". Declaraţiile au fost făcute marţi în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finele misiunii de evaluare a acordului cu România. La sfârşitul anului trecut, Guvernul a anunţat că ia în calcul o creştere economică de 2% din PIB pentru anul în curs. În ianuarie, ministrul pentru buget, Liviu Voinea, a precizat că executivul are în vedere două scenarii privind evoluţia economiei în 2013, un scenariu optimist cu o creştere economică între 1,8% şi 2% din PIB şi un scenariu pesimist cu o creştere economică de 1,6% din PIB.

Toate stirile sunt pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
acord,
misiune fmi
/actualitate/fmi-estimeaza-o-crestere-economica-de-1-5-din-pib-in-2013-mai-mica-decat-cifra-pe-care-a-fost-facut-bugetul-10529933
10529933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.