FMI avertizează: Nori negri se strâng deasupra economiei globale

Postat la 11 decembrie 2018 174 afişări

Un înalt oficial al Fondului Monetar Internaţional a avertizat, marţi, că nori de furtună s-au adunat peste economia globală şi că guvernele şi băncile centrale ar putea să nu fie prea bine pregătite pentru a face faţă unei noi crize, inforrmează Reuters.

FMI avertizează: Nori negri se strâng deasupra economiei globale

Lipton a subliniat că în ultimii doi ani, apreciaţi drept „însoriţi”, FMI a tot cerut guvernelor să îşi repare „acoperişurile”. "Dar, ca mulţi dintre voi, văd cum se adună norii şi mă tem că munca de prevenire a crizei nu este completă", a spus el la o conferinţă bancară găzduită de Bloomberg.

 

"Băncile centrale ar ajunge probabil să exploreze măsuri tot mai neconvenţionale. Dar, cum eficacitatea acestora este incertă, ar trebui să ne preocupe potenţialul politicilor monetare", a spus oficialul FMI.

 

În acelaşi timp, multe guverne nu vor avea prea mult spaţiu de manevră, după ce au acumulat deja datorii mari. "Nu trebuie să ne aşteptăm ca guvernele să aibă mjloace la fel de importante cum au fost cele cu care au răspuns crizei în urmă cu zece ani", a spus Lipton, adăugând că un plan de relansare se poate lovi de o rezistenţă din partea politicului.

 

Cititi mai mutle pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
nori,
avertizare,
economie,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.