FMI a aprobat evaluarea acordului cu Romania si va acorda a saptea transa, de circa 900 mil. euro

Postat la 07 ianuarie 2011 16 afişări

Board-ul FMI a aprobat, vineri, a sasea evaluare a acordului cu Romania si scrisoarea suplimentara, astfel ca institutia va acorda cea de-a saptea transa din imprumut, de aproximativ 900 de milioane de euro, bani care vor fi virati, cel mai probabil luni, in contul Bancii Nationale a Romaniei.

Informatia privind aprobarea transei a fost confirmata pentru MEDIAFAX de reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

O noua misiune FMI va veni la Bucuresti pe data de 25 ianuarie pentru a evalua indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru al acestui an si discutii privind un nou acord, de tip preventiv. Ultima evaluare a acordului va avea loc in perioada aprilie-mai, cand vor fi analizate criteriile agreate pentru primul trimestru si vor fi definitivati parametrii finali ai noului aranjament.

Suma primita pana in prezent de la Fond se ridica la 11,27 miliarde de euro, la care se va adauga transa aprobata vineri, precum si ultima parte a imprumutului, de 874 milioane de drepturi speciale de tragere (circa un miliard de euro).

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fmi-a-aprobat-evaluarea-acordului-cu-romania-si-va-acorda-a-saptea-transa-de-circa-900-mil-euro-7872021
7872021
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.