Florin Roman: Regret că raţiunea nu a învins. Vom ataca la CCR proiectele de rectificare bugetară

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 22 septembrie 2020 71 afişări

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, anunţă că liberalii vor ataca la CCR proiectele privind rectificarea bugetară, după ce parlamentarii comisiilor de specialitate au votat pentru revenirea la majorarea de 40% a pensiilor, nu doar cu 14%, cât a propus Guvernul: „Sunt consternat şi regret”.

Florin Roman: Regret că raţiunea nu a învins. Vom ataca la CCR proiectele de rectificare bugetară

„Sunt consternat de faptul că înainte cu câteva zile de alegerile locale aţi luat această decizie de a arunca în aer România. Doriţi să transformaţi România în Grecia, să o împingeţi în pragul falimentului, iar apoi să spuneţi că de vină sunt liberalii. Aruncaţi o ţară europeană la marginea prăpastiei doar pentru a obţine cîteva voturi în plus. Aţi demonstrat că nu vă pasă de România, că nu vă pasă, de oameni, de viitorul acestei ţări. Regret că raţiunea nu a învins”, a spus Florin Roman după ce Parlamentul a decis retrimiterea la comisii a raportului privind rectificarea bugetară.

El a mai spus că regretă că PSD „alege această ţară pârjoleşte ţara”.

„Vom ataca la Curtea Constituţională cele două proiecte”, mai anunţă liderul deputaţilor PNL.

Proiectul de rectificare bugetară adoptat de Guvern, dar documentul a fost modificat în comisiile de specialitate de majoritatea PSD.

Cea mai importantă modificare se referă la abrogarea articolului care prevede creşterea pensiilor cu doar 14% de la 1 septembrie. Dacă forma adoptată în comisii ar trece şi de votul parlamentarilor, pensiile ar trebui majorate cu 40%, potrivit legislaţiei în vigoare.

Comisiile au mai adoptat un amendament, propus tot de PSD, care prevede majorarea sumelor repartizate unităţilor administrativ-teritoriale cu 1 miliard de lei, în timp ce pentru municipiile reşedinţă de judeţ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, urmând să fie repartizaţi în mod egal indiferent de culoarea politică a administraţiei locale.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că bugetul „nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă” şi a făcut apel la toate partidele politice să nu sprijine în Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlament,
pnl,
rectificare bugetară

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.