Florin Mergea s-a calificat în optimi de finală la Roma, la dublu, şi îl va întâlni pe Horia Tecău

Autor: Traian Terzian Postat la 13 mai 2015 51 afişări

Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India) s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de categorie Masters 1000 de la Roma, acolo unde vor întâlni cuplul Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), informează site-ul oficial al competiţiei.

Mergea şi Bopanna au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 6-4, după o oră şi două minute, cuplul argentinian Leonardo Mayer/Juan Monaco.

Perechea Tecău/Rojer, cap de serie numărul 3, au fost direct acceptaţi în optimi de finală la Roma.

Pentru calificarea în optimi de finală, Florin Mergea şi Rohan Bopanna vor primi un cec în valolare de 12.670 de euro.

Cei doi români au mai fost adversari de două ori în acest an, de fiecare impunându-se Tecău: în sferturile de finală de la Australian Open, cu scorul de 6-4, 7-6 (3) şi în primul tur la Miami, cu scorul de 6-4, 6-2. În aceste meciuri, Tecău a făcut pereche cu Rojer, iar Mergea cu britanicul Dominic Inglot.

Anterior, Tecău şi Mergea au mai fost adversari în circuitul ATP de trei ori, echipa sportivului din Constanţa câştigând de fiecare dată. Anul trecut, în sferturile de finală ale turneului de la s-Hertogenbosch, Tecău şi Rojer au dispus, cu scorul de 6-3, 6-4, de Mergea şi partenerul lui de atunci, croatul Marin Draganja. În 2012, în primul tur al turneului de la Bucureşti, Horia Tecău şi Robert Lindstedt au câştigat, cu scorul de 4-6, 6-4, 10-2, în faţa cuplului Florin Mergea/Andrei Dăescu. La ediţia anterioară a competiţiei bucureştene, perechea româno-suedeză a depăşit, cu scorul de 6-7 (8), 6-4, 10-8, echipa formată din Florin Mergea şi Victor Anagnastopol.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TENIS,
MERGEA,
ROMA
/actualitate/florin-mergea-s-a-calificat-in-optimi-de-finala-la-roma-la-dublu-si-il-va-intalni-pe-horia-tecau-14258996
14258996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.