Florin Cîţu spune că a aflat de la ucraineni că Ciolacu nu mai merge în 27 aprilie la Kiev

Autor: Cosmin Pirv Postat la 28 aprilie 2022 79 afişări

Preşedintele Senatului Florin Cîţu spune că nu a fost sunat de Marcel Ciolacu şi că a aflat de la ucraineni că preşedintele Camerei Deputaţilor nu mai merge la Kiev în 27 aprilie, aşa cum era planificat iniţial.

Florin Cîţu spune că a aflat de la ucraineni că Ciolacu nu mai merge în 27 aprilie la Kiev

„În ceea ce priveşte Senatul, noi am respectat toate regulile, am agreat o dată cu cei din Ucraina şi ne-am ţinut de acea dată. Din momentul în care a fost agreată acea dată, totul a fost în mâinile celor de la securitate, de a aranja transportul, nu am mai avut nicio intervenţie”, a spus joi Florin Cîţu.

Întrebat dacă a fost sunat de Marcel Ciolacu înainte de această vizită, Florin Cîţu a spus că nu. Anterior, Marcel Ciolacu a spus că a avut o discuţie telefonică cu Florin Cîţu cu câteva ore înainte să plece în Ucraina.

„Am aflat luni de la partea ucraineană, care m-a întrebat ce se întâmplă, am aflat despre faptul că domnul preşedinte Ciolacu nu mai vine pe 27, nu am întrebat când vine, nu am întrebat ce se întâmplă, nu era treaba mea”, a declarat Cîţu.

El a spus că nici premierul nu l-a informat despre vizita acestuia în Ucraina, dar că „nici nu trebuia să facă aşa ceva”: „Nu am comunicat cu premierul României despre vizita domniei sale pentru că nu aveam de ce”.

Florin Cîţu spune că trebuie privită „partea bună” a lucrurilor: faptul că trei oficiali români au fost în două zile în Ucraina să arate susţinerea României pentru această ţară.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Cîţu a susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de preşedintele Ucrainei. El a vizitat Irpin şi Gostomel.

Vizita lui Florin Cîţu a venit la o zi după ce în Ucraina au fost Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Cei doi au vizitat oraşele asediate de ruşi Irpin şi Borodyanka.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
florin cîţu,
ucraina,
marcel ciolacu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.