Florin Cîţu, evaziv faţă de protestele de noaptea trecută. Prima reacţie a premierului

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 29 martie 2021 120 afişări

Florin Cîţu, evaziv faţă de protestele de noaptea trecută. Prima reacţie a premierului

Premierul Florin Cîţu spune că este pregătit să asculte şi opinia specialiştilor din PSD în privinţa măsurilor pentru combaterea răspândirii Covid-19 şi evită să reacţioneze pe tema protestelor de duminică noaptea.

„Ştim că există deja în societate o oboseală după un an în care am combătut această pandemie, dar încă nu am trecut şi este nevoie de încă un efort să trecem de această perioadă. Am luat aceste măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului şi pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare”, spune premierul Florin Cîţu.

El afirmă că, faţă de planul iniţial, se va putea vorbi de o vaccinare a 10 milioane de cetăţeni în august, în loc de septembrie.

„Am văzut în spaţiul public, în special la PSD, la opoziţia politică, mesaje puţin confuze. Pe de o parte, acum câteva luni ne spuneau că suntem prea relaxaţi şi că România este singura ţară din Uniunea Europeană relaxată, iar acum vin şi ne spun că impunem restricţii. Eu sunt pregătit să ascult şi opinia specialiştilor din PSD. Specialiştii nu au culoare politică. Decât să dăm mesaje confuze, e momentul să stăm cu toţii la masă, specialiştii, să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru sănătatea românilor”, adaugă premierul.

Întrebat despre protestele de duminică noaptea, Cîţu a evitat un răspuns tranşant şi spune doar că oamenii pot protesta atât timp cât nu încalcă legislaţia în vigoare.

Sute de oameni au protestat, în noaptea de duminică spre luni, în marile oraşe ale ţării faţă de noile restricţii impuse pentru limitarea pandemiei. În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat „Jos masca”, Jos restricţiile”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CÎŢU,
COVID,
PROTEST

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.