Floreasca Business Park, vandut pentru 100 mil. euro

Postat la 30 noiembrie 2010 22 afişări

Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI), care detine centrele comerciale ERP Braila si Iris Pitesti, a cumparat proiectul de birouri Floreasca Business Park din nordul Capitalei, intr-o tranzactie cu o valoare de peste 100 de milioane de euro, cea mai mare de la izbucnirea crizei pe piata imobiliara.

"Pretul de achizitie va fi de circa 27,6 milioane de euro. (...) NEPI si-a asumat achitarea unui credit bancar de 73,6 milioane de euro existent la 30 iunie 2010", se arata intr-un anunt al fondului de investitii listat la bursa din Londra.

Proprietarii cladirii de birouri erau compania Portland Trust, controlata de omul de afaceri britanic Robert Neale, care s-a asociat cu fondul american de investitii Apollo pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare. Avocatii NEPI in aceasta tranzactie au fost reprezentantii firmei Reff & Asociatii, in timp ce vanzatorii au fost asistati de NNDKP.

Floreasca Business Park este un proiect de birouri cu o suprafata inchiriabila de 36.000 de metri patrati, inchiriat catre companii precum Oracle, Holcim, DHL sau Agip. Portland Trust se afla la al treilea exit de pe piata birourilor din Capitala, dupa ce a dezvoltat si vandut proiectele Opera Center din zona Eroilor si parcul de afaceri Bucharest Business Park din spatele Casei Presei Libere. Investitia in proiectul din Floreasca a fost finantata printr-un credit de peste 70 de milioane de euro obtinut de la Raiffeisen Zentralbank.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/floreasca-business-park-vandut-pentru-100-mil-euro-7764283
7764283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.