Flavio de Almeida Junior este noul director de achiziţii al grupului Renault România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 15 octombrie 2015 121 afişări

Flavio de Almeida Junior (48 de ani), de naţionalitate braziliană, îl înlocuieşte pe Antoine Aoun în funcţia de director de achiziţii al grupului Renault România. Aoun preia noi responsabilităţi în cadrul alianţei Renault-Nissan, în calitate de vice-preşedinte Proiecte Internaţional.

Flavio de Almeida Junior este noul director de achiziţii al grupului Renault România

Cu o experienţă de 25 de ani în domeniul ingineriei şi achiziţiilor de servicii şi componente în industria auto, cu precădere pe piaţa braziliană şi franceză, Almeida Junior coordonează, începând cu luna septembrie 2015, activităţile celor aproximativ 130 de angajaţi ai direcţiei achiziţii Grup Renault România.

Flavio de Almeida Junior este absolvent al Universităţii Federale Santa Catarina (Brazilia), facultatea de Inginerie Mecanică, şi are specializări post universitare în Marketing (ESPM, Brazilia), Tehnologie de Groupe (UNICAMP, Universitatea Campinas, Brazilia) şi Business School (Kelloggs, USA). Almeida Junior a debutat în 1990 ca stagiar la Malhe Group. Până în 2000, a fost responsabil al unor activităţi din domeniul achiziţiilor la diverse companii, furnizori de servicii şi componente auto de pe piaţa braziliană. În acelaşi an se alătură grupului Renault, în Brazilia, în funcţia de senior buyer pentru grupuri motopropulsoare (GMP), iar mai apoi devine manager de proiect Achiziţii motoare. În 2005, vine în Franţa, unde ocupă funcţia de director performanţă furnizori la nivelul regiunii Europa. În 2009, se întoarce în Brazilia în calitate de director achiziţii şi manager regional (GMP, materii prime, componente presate, vopseluri, fluide). În 2011, Flavio de Almeida Junior devine director general achiziţii (componente vehicule, proiecte, post vânzare) şi manager regional pentru conturi de furnizori (şasiuri, sisteme electrice şi caroserie). În 2013 este numit director achiziţii Renault Brazilia şi vice-preşedinte al ANFAVEA (Asociaţia Naţională a Producătorilor Auto), unde reprezintă compania Renault. Începând cu luna septembrie 2015 se alătură grupului Renault în România, în funcţia de director achiziţii.

Direcţia achiziţii este responsabilă de achiziţiile de materii prime, piese, utilaje echipamente şi servicii pentru toate entităţile Grupului Renault România. Cei 130 de angajaţi ai direcţiei achiziţii sunt responsabili de relaţia cu peste 1.000 de furnizori din România şi regiune şi gestionează un volum de achiziţii de aproximativ 2 miliarde de euro/an.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/flavio-de-almeida-junior-este-noul-director-de-achizitii-al-grupului-renault-romania-14843399
14843399
comments powered by Disqus

Aleph Story. De ce sunt mici salariile atât de mici în România?

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.