Fitch a retrogradat OTE. Nemtii nu mai vor sa cumpere actiuni

Postat la 23 mai 2011 40 afişări

Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat ratingul pentru credite pe termen lung al grupului elen OTE, prezent si in Romania, cu doua trepte, in categoria nerecomandata investitiilor, dupa revizuirea negativa a calificativului suveran al Greciei cu trei trepte la finalul saptamanii trecute.

Ratingul pentru imprumuturi pe termen lung a coborat de la "BBB-" la "BB", cu perspectiva in evolutie, potrivit unui comunicat Fitch.Decizia reflecta masura similara adoptata in cazul Greciei, principala piata a grupului telecom, si mai putin inrautatirea recenta rezultatelor financiare.

Calificativul OTE ar putea fi modificat in scadere daca ar aparea semnele unei restructurari dezordonate a datoriei statului, cu impact asupra capacitatii companiilor de a-si respecta obligatiile fata de creditorii externi sau asupra veniturilor din servicii peste nivelul anticipat de Fitch, noteaza analistii agentiei.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fitch,
OTE,
actiuni
/actualitate/fitch-a-retrogradat-ote-nemtii-nu-mai-vor-sa-cumpere-actiuni-8280497
8280497
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.