Fiscul anunţă că abrogă Declaraţia unică, la o săptămână de când a intrat în vigoare

Postat la 23 ianuarie 2019 473 afişări

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus în dezbatere publică, miercuri, un proiect de act normativ prin care abrogă un alt act normativ propriu care a intrat în vigoare acum o săptămână, anunţându-şi intenţia de a anula noua Declaraţie unică.

Fiscul anunţă că abrogă Declaraţia unică, la o săptămână de când a intrat în vigoare

„La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a formularului «Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice», publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 43 din data de 16.01.2019”, arată un proiect de Ordin al preşedintelui ANAF publicat miercuri pe site-ul instituţiei.

 

Mai mult, referatul de aprobare al noului act normativ arată că decizia a fost luată pentru a simplifica sistemul de impozitare.

 

„Având în vedere decizia de simplificare a sistemului declarativ cu privire la impozitul pe venit şi contribuţiile sociale obligatorii datorate de persoanele fizice, precum şi decizia de abrogare a Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală 49/2019 prin care a fost aprobat modelul şi conţinutul formularului «Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice» este necesară parcurgerea etapelor legislative pentru punerea în aplicare a acestor decizii”, menţionează referatul citat.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
declaratie,
intrare,
anunt,
fisc,
administrare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.