Firmele care angajeaza ucenici vor primi subventie lunara de 300 lei brut

Postat la 29 octombrie 2010 23 afişări

Companiile vor avea dreptul sa angajeze ucenici – tineri intre 16 si 25 de ani - si vor primi pentru formarea acestora o subventie lunara in valoare de 300 de lei brut de la agentiile de ocupare a fortei de munca, a decis joi Guvernul.

"Este o lege flexibila, care permite angajatorilor sa angajeze ucenici, iar ucenicilor le permite sa se formeze intr-o meserie. Aceasta lege garanteaza intrarea ucenicilor pe piata muncii", a declarat Ioan Botis, ministrul muncii.

Proiectul de lege, care modifica si completeaza Legea 279/2005 privind ucenicia la locul de munca, a fost pusa in acord cu Legea educatiei, astfel incat atunci cand sunt absolvite cele 9 clase obligatorii sa se poata opta pentru o directie educationala, una profesionala sau pentru incadrarea in munca prin utilizarea prevederilor legii uceniciei, a precizat ministrul.

Botis considera ca introducerea uceniciei si a subventiei aferente va duce la scaderea somajului in randul tinerilor. Ministerul Muncii estimeaza ca pentru anul 2011 bugetul de subventii alocat pentru formarea profesionala a ucenicilor va fi de aproximativ 460.000 de lei si ca vor beneficia de angajare circa 1.500-1.800 de tineri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/firmele-care-angajeaza-ucenici-vor-primi-subventie-lunara-de-300-lei-brut-7610314
7610314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.