Firma de avocatură RTPR promovează mai mulţi avocaţi în poziţii de Senior Associate şi Managing Associate

Autor: Cristina Bellu Postat la 19 ianuarie 2023 30 afişări

Firma de avocatură RTPR promovează mai mulţi avocaţi în poziţii de Senior Associate şi Managing Associate

Firma de avocatură RTPR anunţă că le-a promovat pe Ana Popa, Andrada Rusan şi Diana Dimitriu în poziţia de Senior Associate, în timp ce Lia Ilie şi Codrina Simionescu au fost promovate în rolul de Managing Associate.

Ana Popa are o experienţă de peste 10 ani în litigii şi arbitraje, asistând şi reprezentând companii locale şi internaţionale în soluţionarea disputelor în domenii diferite, cu precădere litigii comerciale, administrative şi fiscale, precum şi litigii de proprietate intelectuală şi de muncă. Ana a făcut parte din echipa care a obţinut o victorie definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru un producător internaţional de echipamente auto într-un litigiu fiscal complex în care instanţa a obligat ANAF să restituie clientului nostru suma de 1,5 milioane de euro. Un alt succes a fost reprezentarea Electrica într-un litigiu cu o valoare de 800 milioane de euro împotriva Societăţii de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) pentru presupuse încălcări ale obligaţiilor de monitorizare post-privatizare privind fostele filiale de distribuţie ale Electrica.

Andrada Rusan are ca principală arie de expertiză litigiile comerciale, în special din aria concurenţei, a concurenţei neloiale şi a proprietăţii intelectuale. Andrada este de asemenea implicată în acordarea de consultanţă juridică în aceste arii de practică şi reprezentarea clienţilor în investigaţii ale autorităţii de concurenţă. Andrada a reprezentat Zenith Media Communications într-un litigiu de concurenţă pentru care recent echipa RTPR a obţinut o victorie istorică la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), contribuind astfel la crearea dreptului european în materia principiilor de calcul al amenzilor aplicate de către autorităţile de concurenţă din toate Statele Membre. Într-un alt mandat de succes a obţinut o hotărâre preliminară favorabilă a CJUE, privind clarificarea termenului de „consumator” pentru investitorii neprofesionişti ai platformelor de tranzacţionare cu instrumente financiare. Legal 500 2022 o menţionează pe Andrada în secţiunile Dreptul concurenţei şi UE şi Dreptul proprietăţii intelectuale unde clienţii îi apreciază „abilităţile remarcabile în domeniul mărcilor înregistrate şi al dreptului de autor”.

Diana Dimitriu este specializată în asistarea companiilor locale şi internaţionale cu privire la proiecte de dreptul muncii, expertiza sa acoperind o gamă largă de aspecte precum transferuri complexe de angajaţi, concedieri colective, concedieri individuale dificile ale angajaţilor din poziţii cheie, restructurări de personal, negocieri, procese disciplinare, programe de fidelizare şi recompensare a managementului companiilor, precum şi drept societar, fuziuni şi achiziţii. Diana este menţionată în cea mai recentă ediţie a Legal 500 în secţiunea dedicată ariei de dreptul muncii, iar printre clienţii pentru care a acordat consultanţă în ultimul an se numără Ezugi, Innova şi Ursus Breweries. Recent, Diana a făcut parte din echipa care a asistat African Industries Group pentru achiziţia reţelei de fitness World Class România de la fondul de investiţii Resource Partners.

Lia Ilie este specializată în domeniul financiar-bancar, asistând bănci locale şi internaţionale şi instituţii financiare, precum şi împrumutaţii în legătură cu diverse proiecte de finanţări, credite sindicalizate sau bilaterale, crearea şi perfectarea de garanţii, precum şi în legătură cu achiziţii publice. Printre proiectele recente în care a acordat consultanţă menţionăm finanţarea BERD în valoare de 25 milioane de euro acordată Băncii Transilvania, pentru susţinerea creditării de către Banca Transilvania a companiilor româneşti afectate de războiul din Ucraina. Lia este recomandată în Legal 500 2023 la categoria Banking & Finance, iar descrierea clienţilor evidenţiază „o bună cunoaştere a aspectelor de reglementare din domeniul bancar, eficientă, răspunde prompt la solicitările clientului”.

Codrina Simionescu are o experienţă bogată în acordarea de asistenţă în tranzacţii comerciale, drept societar, fuziuni şi achiziţii, due diligence, precum şi în tranzacţii de pieţe de capital şi proiecte din sectorul energetic. Printre proiectele recente în care a fost implicată se numără asistenţa acordată LKE Group, unul dintre cei mai importanţi furnizori germani de produse şi sisteme de manipulare şi logistică, cu privire la achiziţia pachetului majoritar de acţiuni în Someg S.A. şi o parte din business-ul Transcarpatica S.A. din Gherla, judeţul Cluj, precum şi Meridiam SAS, un investitor global şi administrator de active, în legătură cu tranzacţia prin care a intrat în acţionariatul Netcity Telecom, compania care operează infrastructura subterană de telecomunicaţii din Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RTPR,
avocatura,
firma,
avocati,
drept,
acordare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.