Firma de avocatură Dentons şi echipa juridică a PPC România au elaborat un ghid pentru procesul de achiziţie sectorială, pentru a facilita viitoare tranzactii

Autor: Roxana Rosu Postat la 22 aprilie 2024 35 afişări

Firma de avocatură Dentons şi echipa juridică a PPC România au elaborat un ghid pentru procesul de achiziţie sectorială, pentru a facilita viitoare tranzactii

Firma de avocatură Dentons împreună cu echipa juridică şi de achiziţii a companiei PPC România au colaborat la elaborarea unui ghid privind procesul de achiziţie sectorială, un instrument care să ofere suport în activitatea curentă a companiilor din grupul PPC, având ca scop îmbunătăţirea proceselor de achiziţii. 

Ghidul acoperă principalele etape pe care le presupune implementarea practică  a unui proces de acest tip la nivelul PPC România, în baza reglementărilor legale incidente în materia achiziţiilor sectoriale, a cadrului normativ european şi a jurisprudenţei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Din partea PPC România, echipa a fost formată din Alina Dumitraşcu, Monica Paraschiv şi Andreea Lăzăroiu, iar din partea Dentons a participat Oana Vodă, coordonatoarea practicii de achiziţii publice a biroului Dentons din Bucureşti.

„Ghidul reprezintă un instrument de referinţă pentru departamentele juridic şi de achiziţii, dar şi pentru alte departamente implicate, în mod direct sau indirect, în derularea de achiziţii la nivelul PPC România. Utilitatea manualelor de conformitate în domeniul achiziţiilor publice şi sectoriale începe să fie apreciată în rândul beneficiarilor, şi sunt încrezătoare că acest demers va lărgi perspectivele părţilor interesate”, a spus Oana Vodă.

PPC este principala companie de energie curată din Europa de Sud-Est, cu activităţi de producţie şi distribuţie energie electrică, precum şi de vânzare de produse şi servicii energetice avansate în Grecia, România şi Macedonia de Nord.  Grupul elen PPC a intrat pe piaţa din România din 2023, prin preluarea activelor locale ale ENEL.

„Apreciez această colaborare şi entuziasmul tuturor în derularea proiectului. Vom continua şi cu alte iniţiative care să susţină echipele interne implicate în diverse procese complexe care necesită simplificare. Mulţumesc atât profesioniştilor extraordinari din echipele noastre interne, cât şi partenerului nostru - Dentons, care a fost deschis unui astfel de proiect, dovedindu-şi încă o dată profesionalismul pe întreg parcursul realizării ghidului. Nu în ultimul rând, pentru că unul dintre atuurile acestui ghid îl constituie partea vizuală, apreciez şi pe această cale implicarea artiştilor vizuali din cadrul Picturise.ˮ, a precizat Alina Dumitraşcu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
achizitii,
romania,
ghid,
proces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.