Firea vrea să introducă o nouă TAXĂ AUTO: „Avem foarte multe rable în Bucureşti"

Postat la 25 octombrie 2017 32 afişări

În curând, în Bucureşti va exista o nouă taxă pentru autoturismele care vor circula prin centrul Capitalei, a anunţat Primarul General Gabriela Firea, scopul acesteia fiind acela de a reduce poluarea din zonele foarte aglomerate.

Firea vrea să introducă o nouă TAXĂ AUTO: „Avem foarte multe rable în Bucureşti"

„Printr-o consultare publică adecvată,  credem că se va ajunge şi la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurator, a clădirilor de patrimoniu, şi pentru decongestionare. (...) Avem foarte multe rable în Bucureşti. Cetăţenii ar dori să folosească transportul în comun, dar nu este unul de calitate, nu putem să dăm vina pe cetăţeni că nu s-a înnoit cum ar trebui parcul auto în ultimii 20 de ani. Facem tot ce este omeneşte să recuperăm aceste întârzieri", a spus edilul, fără să dea, însă, un termen până la care va fi introdusă aceasta.

Primarul General a ţinut să precizeze că va face un sondaj ca să afle ce îşi doresc bucureştenii pe această temă şi că e nevoie de o astfel de taxa pentru reducerea poluării, mai ales în zona central, acolo unde traficul este foarte intens. Totuşi, şoferii nu vor plăti nimic în plus până când nu vor fi implementate şi celelalte programe ale PMB, precum terminarea parcărilor de reşedinţă şi a celor de tip park&ride sau cumpărarea de autobuze noi. 

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.