Firea (PSD): Programul de guvernare lansat de PNL, total lipsit de credibilitate

Autor: Departamentul Politic Postat la 28 februarie 2015 33 afişări

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, consideră că programul de guvernare lansat sâmbătă de PNL este "total lipsit de credibilitate", ea menţionând totodată că social-democraţii şi-ar fi dorit să vadă "o deschidere către dialog" din partea liberalilor.

"Cei din PNL au lansat astăzi un program de guvernare total lipsit de credibilitate, avându-i drept promotori pe Cătălin Predoiu şi Vasile Blaga, doi dintre principalii exponenţi ai fostului regim PDL, care au făcut foarte mult rău României în anii trecuţi. Cei care acum se ascund în spatele «noului PNL» ignoră total realităţile economice din România de astăzi, luându-l pe «nu» în braţe şi făcând opoziţie fie cu amatorism, fie cu inconştienţă", susţine Firea, într-un comunicat de presă.

Purtătorul de cuvânt al PSD mai spune că social-democraţilor le-ar fi plăcut să vadă o altă atitudine din partea liberalilor.

"Ne-ar fi plăcut să vedem o altă atitudine din partea lor, în care ideile bune lansate de noi să fie recunoscute şi susţinute, dar nu este cazul. Ne-ar fi plăcut să vedem o susţinere a reducerilor de taxe propuse deja de Guvern, dar nu e cazul. Dimpotrivă, după ce au crescut TVA în anii trecuţi, ei cer demisia celor care vor să o scadă, ceea ce este dincolo de absurd şi îi aruncă în ridicol. Cătălin Predoiu, care acum vrea să devină prim-ministru din partea PNL, este cel care a semnat măsurile de tăieri de salarii şi pensii, de creştere brutală a TVA la 24%, de închideri de spitale şi tăieri de indemnizaţii. Domnii Predoiu şi Blaga sunt printre cei care i-au îndatorat pe români cu suma record de aproape 20 de miliarde de euro contractată de la finanţatorii externi şi printre cei care au semnat pentru mărirea taxelor şi impozitelor. Ce valoare poate avea un program de guvernare din partea celor care nu numai că au falimentat România în trecut, dar care au refuzat orbeşte orice invitaţie la dialog? Îmi pare rău să o spun, dar denotă foarte mult amatorism", se mai arată în comunicatul semnat de Gabriela Firea.

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga şi prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu au susţinut sâmbătă o conferinţă de presă pentru prezentarea spre dezbatere publică şi internă a programului de guvernare al PNL.

Eliminarea taxei pe stâlp şi a accizei la carburanţi, prin diminuare progresivă, până la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS la trei salarii medii brute pentru profesiile liberale şi reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016 se numără printre propunerile din programul de guvernare prezentat de PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, premier propus de acest partid, a prezentat proiectul programului de guvernare al PNL, arătând că liberalii nu vor „întoarcerea la vremuri de austeritate”, ci propun investiţiile, creşterea economică şi măsuri de relaxare fiscală, cum ar fi reducerea TVA la 19% până la 1 ianuarie 2016.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a arătat că liberalii lansează public invitaţia adresată tuturor „posibililor parteneri politici” pentru a crea o nouă majoritate şi a ajunge la guvernare.

PNL va iniţia discuţii cu partidele parlamentare, cu excepţia PSD, pentru a crea o majoritate parlamentară pentru a aduce PNL la guvernare, a spus el.

„Pe baza acestui program de guvernare lansăm astăzi invitaţia către toată lumea, către toţi care doresc să susţină un program PNL astfel încât să guvernăm cu o majoritate parlamentară, care să schimbe guvernarea PSD”, a declarat, la rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PSD,
PNL,
/actualitate/firea-psd-programul-de-guvernare-lansat-de-pnl-total-lipsit-de-credibilitate-13911933
13911933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.