Firea: În 2023 ne propunem să aducem în taberele din România 5.000 de copii români din afara ţării

Autor: Cosmin Pirv Postat la 02 martie 2023 33 afişări

Cel puţin 5.000 de copii români din afara ţării vor ajunge în acest an în tabere gratuite în România, anunţă ministrul Familiei Gabriela Firea.

Firea: În 2023 ne propunem să aducem în taberele din România 5.000 de copii români din afara ţării

Ministrul Gabriela Firea a anunţat că este vorba de o continuare a programului Taberelor ARC, dedicat copiilor români din comunităţile istorice şi diaspora.

„În primul rând, în 2023, ne propunem să aducem în taberele din România minimum 5.000 de copii români din afara ţării. Ne întoarcem, practic, la numărul de copii care ajungeau în aceste excursii înaintea pandemiei. Pentru unii dintre ei este o ocazie unică pentru a afla lucruri noi despre ţara unde s-au născut şi au copilărit părinţii lor”, susţine Gabriela Firea.

Ea spune că prima serie de copii va ajunge în România la începutul lunii iulie, iar ultimul grup la finalul lunii august.

„Vrem să avem tabere pline de copii toată vara şi fiecare să petreacă o săptămână plină de activităţi în România. Ne asigurăm că au parte de condiţii bune, că mâncarea este adecvată vârstei lor, iar cazarea este fără probleme”, a adăugat ministrul Familiei.

La ediţia de anul trecut, peste 1.200 de copii, tineri şi cadre didactice din 18 ţări au participat în taberele de la Sângeorz Băi, judeţul Bistriţa Năsăud, şi Oglinzi, judeţul Neamţ.

Proiectul Taberelor „ARC” ajunge, astfel, la a XIV-a ediţie, cu aproape 28.000 de elevi, tineri şi cadre didactice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
tabere,
gratuite

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.