Firea: Comunicatul ELCEN, o nouă confirmare a partizanatului politic

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 octombrie 2020 60 afişări

Comunicatul ELCEN reprezintă o nouă confirmare a partizanatului politic în care a acţionat în timpul campaniei electorale, afirmă primarul general în funcţie, Gabriela Firea.

Firea: Comunicatul ELCEN, o nouă confirmare a partizanatului politic

„Comunicatul oficial transmis astazi de ELCEN în legătură cu întreruperile de apă caldă din timpul campaniei electorale reprezintă o dovada clară că cei din conducerea acestei companii de stat au acţionat într-o manieră politică pentru favorizarea candidatului PNL la funcţia de Primar General. Aprecierile şi evaluările pur politice cu privire la mandatul sau imaginea mea nu au ce să caute în comunicatul oficial al unei companii de stat, aflată în serviciul public şi nu în slujba unui partid politic”, spune Gabriela Firea.

El apreciază că „acest comunicat reprezintă o nouă confirmare a partizanatului politic în care a acţionat ELCEN în timpul campaniei electorale, iar cei din conducerea acestei companii ar trebui să realizeze că folosirea funcţiei de conducere dintr-o companie de stat pentru obţinerea unui avantaj necuvenit în favoarea unuia dintre candidaţii politici reprezintă o infracţiune sancţionată de lege”.

„După toată ostilitatea din timpul campaniei electorale şi după această reacţie eminamente politică din partea ELCEN, devine evident pentru toată lumea că Guvernul PNL a folosit această companie în confruntarea politică. Întreruperea deliberată a furnizării apei calde a avut drept scop provocarea unei stări de nemulţumire în rândul bucureştenilor faţă de primarul în funcţie. Premeditarea politică s-a putut vedea în campaniile agresive lansate de PNL în spaţiul online, care aveau ca temă principală întreruperile în furnizarea apei calde, provocate în mod deliberat de compania ELCEN, aflată sub controlul politic al partidului de guvernământ”, conchide Firea.

Elcen furnizează agentul termic la parametri optimi de funcţionare conform solicitărilor Termoenergetica, anunţă compania, care răspunde astfel afirmaţiilor Gabrielei Firea, care a declarat luni că în perioada de campanie şi precampanie Guvernul a oprit intenţionat apa caldă.

Elcen spune că fostul primar al Capitalei dezinformează şi minte opinia publică pentru a ascunde neputinţa de a gestiona termoficarea din Bucureşti şi dezastrul pe care l-a definitivat în timpul mandatului său

„Cheltuielile uriaşe investite in imaginea Gabrielei Firea în defavoarea investiţiilor, incapacitatea de a atrage fondurile europene nerambursabile esenţiale pentru modernizarea reţelelor, precum şi nerespectarea în mod repetat a obligaţiilor de plată pentru energia termică livrată sunt cauzele manifestării ostilităţii opiniei publice faţă de acest mandat dezastruos pentru Bucureşti.

Ieşirile publice fără fundament, precum şi răspândirea de informaţii false şi inducerea în eroare în mod intenţionat şi repetat a opiniei publice au depăşit de fiecare dată sfera competenţelor reprezentantului unei instituţii a cărei principală responsabilitate este grija faţă de cetăţeni. A minţi cu nonşalanţă din această poziţie implică interes doar pentru imaginea proprie, intenţie clară de manipulare, lipsă de respect faţă de opinia publică şi, mai ales, lipsă de decenţă profesională.

„Dezaprobăm total acest gen de manifestare”, spune Elcen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
elcen,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.