Finlanda lucrează la o strategie pentru a limita sau a împiedica complet turismul dinspre Rusia

Autor: Andreea Tobias Postat la 22 septembrie 2022 36 afişări

Finlanda a declarat miercuri că lucrează la o strategie pentru a "limita sau a împiedica complet" turismul dinspre Rusia în urma invaziei din Ucraina.

Finlanda lucrează la o strategie pentru a limita sau a împiedica complet turismul dinspre Rusia

"Această soluţie naţională ar putea include o nouă legislaţie, care ar fi adoptată foarte rapid", a declarat ministrul de externe Pekka Haavisto într-o conferinţă de presă, relatează Agenţia France-Presse.

De când au expirat restricţiile COVID, în iulie, a avut loc un boom al călătorilor ruşi şi o reacţie tot mai puternică în Europa împotriva autorizării turiştilor ruşi.

Finlanda a redus semnificativ vizele turistice pentru ruşi în septembrie, dar turiştii continuă să intre în ţară cu vize eliberate de alte ţări UE din spaţiul de călătorie fără frontiere Schengen.

"Finlanda nu vrea să fie o ţară de tranzit nici pentru vizele Schengen emise de alte ţări", a declarat Haavisto.

Potrivit unui sondaj publicat miercuri de cotidianul finlandez Ilta-Sanomat, aproximativ 70% dintre finlandezi doresc ca ţara lor să nu mai elibereze vize turistice pentru ruşi.

Finlanda a cerut o decizie a UE de limitare a vizelor pentru ruşi, dar Haavisto a precizat: "Nu se poate garanta că această măsură se va întâmpla foarte repede".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finlanda,
ruşi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.