Finlanda a câştigat din nou titlul de „cea mai fericită ţară din lume” şi este gata să primească turişti pe gratis pentru a îi descoperi secretele

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 22 martie 2023 316 afişări

Finlanda a câştigat din nou titlul de „cea mai fericită ţară din lume” şi este gata să primească turişti pe gratis pentru a îi descoperi secretele

Finlanda a câştigat din nou titlul de „cea mai fericită ţară din lume”. Finlandezii sunt de părere că fericirea este „o abilitate care poate fi învăţată”, iar pentru a demonstra acest lucru, ţara oferă excursii gratuite pentru un masterclass de patru zile despre filozofia finlandeză şi echilibrul vieţii, scrie CNBC.

Ţara nordică s-a clasat pe primul loc în "World Happiness Report 2023", publicat în această săptămână de Reţeaua Naţiunilor Unite pentru soluţii de dezvoltare durabilă, care măsoară factori precum venitul, sănătatea fizică şi mentală şi generozitatea societăţii.

Potrivit raportului, "Finlanda continuă să ocupe primul loc, pentru al şaselea an consecutiv, cu un scor semnificativ mai mare decât toate celelalte ţări".

Primul "Masterclass al fericirii" din Finlanda va avea loc între 12 şi 15 iunie la Kuru Resort, un refugiu de lux pe malul unui lac din sudul Finlandei. Printre temele care vor fi abordate se numără: natura şi stilul de viaţă, sănătatea şi echilibrul, cotidianul dar şi alimentaţia şi bunăstarea.

La acest masterclass pot participa doar zece persoane. Pentru cei care vor fi aleşi, costurile cursului, plus cheltuielile de călătorie, vor fi acoperite.

Cererile pentru a participa la masterclass sunt deschise de pe 20 martie până pe 2 aprilie. Călătorii interesaţi trebuie să completeze un formular şi să realizeze o provocare pe reţelele de socializare prin care să arate de ce "s-ar putea să fii în secret un finlandez".

Cei care nu vor fi aleşi să participe "nu trebuie să îşi facă griji", potrivit autorităţii turistice a ţării, Visit Finland, adăugând că masterclass-ul va fi disponibil online mai târziu în această vară.

Heli Jimenez, director în cadrul organizaţiei guvernamentale Business Finland susţine că fericirea "provine dintr-o relaţie strânsă cu natura şi din stilul nostru de viaţă cu picioarele pe pământ".

Directorul executiv finlandez al companiei de feedback al clienţilor HappyOrNot, Miika Makitalo, a fost de acord.

"Ne cultivăm echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată, credem în societatea noastră şi ne dedicăm timpul pentru a beneficia de apropierea noastră de natură", a spus el.

El a mai spus că conceptul de "sisu" joacă un rol important.

"Finlandezii au o filozofie numită sisu, un amalgam de perseverenţă, rezistenţă şi păstrarea problemelor în perspectivă. Sisu defineşte caracterul nostru naţional şi este un concept la fel de uşor de recunoscut şi acceptat de finlandezi precum este "visul american" pentru locuitorii din SUA." a mai declarat acesta

Potrvit lui Miika Makitalo acest cuvânt nu are un echivalent în limba engleză, dar implică depăşirea propriilor limite şi abordarea cu logică şi curaj a unor provocări care la o primă privire par imposibile.

"Această filozofie stă cu siguranţă la baza fericirii noastre naţionale şi a sentimentului de scop. Ne menţine moralul ridicat”, a mai afirmat directorul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.