Fini sunt! Într-un final, băncile sunt forţate să majoreze dobânzile şi la depozite

Postat la 25 mai 2022 171 afişări

Inflaţia a fost în aprilie de 13,8%, iar în lunile următoare va creşte la 15%, dacă nu chiar mai mult.

Fini sunt! Într-un final, băncile sunt forţate să majoreze dobânzile şi la depozite
  • BNR a majorat dobânda de referinţă la 3,75%, de trei ori mai mult decât în urmă cu un an. Dobânda Lombard, la care băncile împrumută bani de la BNR, a crescut la 4,75%.
  • Deşi dobânzile sunt real negative cu mult, deponenţii nu prea au alternative la depozitele bancare.
  • Băncile vor fi nevoite să majoreze mai mult dobânzile la depozite, pentru a nu pierde clienţi şi lichidităţi în favoarea altor bănci.

Inflaţia a fost în aprilie de 13,8%, iar în lunile următoare va creşte la 15%, dacă nu chiar mai mult.

BNR a majorat dobânda de referinţă la 3,75%, de trei ori mai mult decât în urmă cu un an. Dobânda Lombard, la care băncile împrumută bani de la BNR, a crescut la 4,75%.

ROBOR-ul – dobânda de referinţă pentru împrumuturile luate de companii şi pentru o parte din creditele Prima casă – a urcat vineri la 5,71%, plus 90% faţă de începutul anului. Faţă de acum un an, ROBOR-ul a crescut de aproape patru ori. IRCC-ul, noua dobândă de referinţă pentru persoanele fizice, este cotat acum la 1,88%, dar din trimestrul al treilea va creşte la 2,6%, iar din trimestrul al patrulea va urca la 3,5-4%.

Citiţi articolul integral pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.