Finanţele spun că numirea conducerii dualiste la CEC este trend european, dar nu şi pentru Eximbank

Postat la 29 mai 2014 39 afişări

Ioana Petrescu afirmă că trecerea CEC Bank la conducere dualistă este în linie cu trendul european şi cu principiile guvernanţei corporatiste, nefiind o măsură care să permită doar schimbarea actualului preşedinte, Radu Gheţea, dar MFP nu are în intenţie să aplice această organizare şi la Eximbank.

Finanţele spun că numirea conducerii dualiste la CEC este trend european, dar nu şi pentru Eximbank

 "M-am uitat cu foarte multă atenţie la activitatea CEC. Ceea ce am în vedere sunt două lucruri, să trecem la un sistem dualist cu CA şi Directorat. Am discutat cu foarte mulţi specialişti, este un trend european, iar legislaţia a fost deja transpusă intern. Separarea între Consiliul de Supraveghere şi Directorat are mai multe avantaje (...) Este o separare foarte bună. Majoritatea băncilor din România are un astfel de sistem", a spus ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu.

Întrebată dacă un astfel de model avangardist va fi aplicat şi la cealaltă instituţie bancară controlată de stat, EximBank, Ioana Petrescu a râs şi l-a rugat să răspundă pe secretarul de stat Dan Manolescu, care a precizat că nu există nicio astfel de intenţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/finantele-spun-ca-numirea-conducerii-dualiste-la-cec-este-trend-european-dar-nu-si-pentru-eximbank-12663686
12663686
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.