Filmul "Aferim! ", de Radu Jude, în competiţia oficială a Festivalului Internaţional IndieLisboa - VIDEO

Autor: Diana Pârvulescu Postat la 24 martie 2015 73 afişări

Lungmetrajul "Aferim!", pentru care regizorul Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul de la Berlin 2015, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional IndieLisboa, un eveniment cinematografic care se va desfăşura între 23 aprilie şi 3 mai.

De asemenea, "Cai putere", de Daniel Sandu, a fost selectat în competiţia oficială de scurtmetraje a evenimentului, potrivit site-ului oficial al celei de-a 12-a ediţii a festivalului din Lisabona.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, "Aferim!", de Radu Jude, este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul, Cătălin Cristuţiu, sound designul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, producător, Ada Solomon.

Din distribuţie fac parte Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

"Cai putere" prezintă povestea lui Mihai, care, în fiecare toamnă, cu ajutorul prietenilor, îşi urcă motocicleta în apartamentul său de la etajul zece pentru a o proteja pe perioada iernii. Anul acesta, însă, Mihai descoperă cât de fragile sunt prieteniile. Scurtmetrajul îi are în distribuţie pe Costel Caşcaval, Adrian Titieni, Mihaela Sîrbu, Lucian Ifrim şi Cătălin Stelian.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FESTIVAL,
AFERIM,
IndieLisboa
/actualitate/filmul-aferim-de-radu-jude-in-competitia-oficiala-a-festivalului-international-indielisboa-video-14048389
14048389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.