"Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria": Recomandările poliţiştilor pentru prevenirea tâlhăriilor

Postat la 27 iunie 2013 59 afişări

Poliţia Română a demarat, joi, o campanie pentru prevenirea tâlhăriilor, după ce datele statistice ale ultimilor şase ani au demonstrat că majoritatea faptelor de acest gen se produc pe timpul verii, când victimele sunt îmbrăcate subţire şi îşi lasă bijuteriile la vedere.

"Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria": Recomandările poliţiştilor pentru prevenirea tâlhăriilor

 Campania, intitulată "Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria", a fost lansată, în Piaţa Universităţii din Capitală, de directorul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Română, comisarul şef Constantin Stroescu, şeful Serviciului Infracţiuni Contra Patrimoniului din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, şi Liviu Ţurcanu, director de creaţie al companiei de comunicare Mercury360.

Potrivit comisarului şef Stroescu, datele statistice arată că cele mai multe tâlhării prin smulgerea de obiecte au loc în lunile iunie, iulie şi august.

Conform cifrelor deţinute de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în perioada 2006 - 2012, la nivel naţional, pe timpul verii s-au înregistrat aproape 700 de fapte de acest gen în timp ce iarna, primăvara şi toamna, media acestora scade cu aproximativ 100 de incidente.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fii-prudenta-poti-preveni-talharia-recomandarile-politistilor-pentru-prevenirea-talhariilor-11035595
11035595
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.