Festivalul de la Cannes: Spike Lee a anunţat câştigătorul la început, iar ceremonia n-a avut suspans

Autor: Daniel Contescu Postat la 18 iulie 2021 160 afişări

Festivalul de la Cannes: Spike Lee a anunţat câştigătorul la început, iar ceremonia n-a avut suspans

Ceremonia de decernare a celui mai important trofeu la cel de-al 74-lea Festival de Film de la Cannes a început acolo unde ar fi trebuit să se încheie, preşedintele juriului, Spike Lee, anunţând în mod eronat că „Titane” a câştigat Palme d'Or.

Eroarea n-a fost că „Titane” n-ar fi triumfat, ci faptul că anunţul despre câştigătorul marelui premiu trebuia făcut la final, fiind punctul culminant al serii. Cu anunţul său, Spike Lee a iscat momente de confuzie, lăsând ceremonia fără suspans.

Regizorul filmului învingător, Julia Ducournau, nu a venit imediat pe scenă, pentru a accepta premiul, ci a aşteptat până la anunţul formal de la sfârşitul ceremoniei. La final, victoria pentru „Titane” a fost anunţată de Lee şi de prezentatoarea Sharon Stone.

După greşeala lui Lee, ceremonia a continuat, iar alte premii au fost înmânate în cadrul festivităţilor. Asta în timp ce Lee a fost văzut cu capul în mâini. La final, Spike Lee şi-a cerut scuze pentru gafă.

Din juriul ediţiei de anul acesta, a 74-a a Festivalului de Film de la Cannes, prezidat de Spike Lee, primul cineast de culoare numit în această funcţie, au mai făcut parte cântăreaţa franceză Mylene Farmer, actriţele Maggie Gyllenhaal şi Melanie Laurent, regizoarea Jessica Hausner, regizorul brazilian Kleber Mendonca Filho, regizoarea franceză Mati Diop şi actorii Tahar Rahim şi Song Kang-ho.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cannes,
spike lee,
suspans

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.