Feroasele, mai scumpe cu 50%

Postat la 30 martie 2006 1 afişăre

China a cumparat masiv in ultimii doi ani otel, cauzand cresteri substantiale de preturi pentru toate categoriile de laminate, foarte importante pentru constructii.

China face jocurile 

China a cumparat masiv in ultimii doi ani otel, cauzand cresteri substantiale de preturi pentru toate categoriile de laminate, foarte importante pentru constructii. Pretul tablei, de exemplu, a crescut cu peste 50% anul acesta. Tot cu acelasi procent s-au majorat si preturile la fier si otel beton. Constructorii asteapta noi scumpiri ale feroaselor.

De doua ori mai scump

Cimentul din Romania este de aproape doua ori mai scump decat cel din tarile vecine. Motivul: majorarile repetate de pret ale celor trei mari companii producatoare de ciment, care au ajuns si pe masa Consiliului Concurentei.

Deocamdata ieftin

Preturile de constructie sunt inca mai mici in Romania fata de Europa de Vest, datorita mainii de lucru ieftine. Vestea proasta este ca, in urmatorii ani, vor tinde sa se alinieze la cele din UE. Adica vor creste cu cateva zeci de procente.  

Sursa: Bog’art

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Feroasele,
mai scumpe cu 50%
/actualitate/feroasele-mai-scumpe-cu-50-978356
978356
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.