Fără precedent: Mai mulţi membri ai Congresului american vor să vândă vilele şi super-iahturile confiscate de la oligarhii ruşi pentru a finanţa lupta Ucrainei

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 martie 2022 59 afişări

Fără precedent: Mai mulţi membri ai Congresului american vor să vândă vilele şi super-iahturile confiscate de la oligarhii ruşi pentru a finanţa lupta Ucrainei

Uniunea Europeană, Marea Britanie şi SUA au impus deja mai multe sancţiuni asupra oligarhilor ruşi, precum şi asupra companiilor ruseşti, care au dus la confiscarea unor locuinţe de lux, vile şi super-iahturi.

Acum, mai mulţi membri ai Congresului american au propus o lege fără precedent care i-ar permite administraţiei Biden să vândă activele confiscate şi să utilizeze banii pentru a sprijini Ucraina, potrivit BBC. 

„În mod normal, activele vizate de sancţiuni sunt îngheţate, nu confiscate permanent, o procedură potrivită în circumstanţe mai normale. (…) Însă în acest caz ieşit din comun cred că ar fi potrivit să folosim averea care l-a sprijinit pe Putin pentru a ajuta ţara pe care el o distruge”, a declarat Tom Malinowski, unul dintre cei care s-au semnat pe propunere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
confiscari,
american,
congres,
membri,
oligarhi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.