Familia Oltean din Reghin a bugetat pentru perioada 2024-2028 investiţii de 20 mil. euro în dezvoltarea grupului de firme Maviprod-IRUM

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 31 ianuarie 2024 141 afişări

Familia Oltean, care deţine grupul de firme Maviprod-IRUM, a bugetat pentru perioada 2024-2028 investiţii de 20 mil. euro în dez­voltare, continuând astfel procesul din ultimii ani de modernizare a fabricii de utilaje agricole şi forestiere din municipiul Reghin, judeţul Mureş.

Familia Oltean din Reghin a bugetat pentru perioada 2024-2028 investiţii de 20 mil. euro în dezvoltarea grupului de firme Maviprod-IRUM

Familia Oltean, care deţine grupul de firme Maviprod-IRUM, a bugetat pentru perioada 2024-2028 investiţii de 20 mil. euro în dez­voltare, continuând astfel procesul din ultimii ani de modernizare a fabricii de utilaje agricole şi forestiere din municipiul Reghin, judeţul Mureş.

În prima parte din 2022, IRUM a finalizat o investiţie de peste 5,3 mil. euro într-o nouă secţie de vopsitorie, cu o suprafaţă de 2.000 mp, iar în a doua parte a anului 2022, pe lângă modernizarea birourilor administra­tive, compania s-a axat pe investiţii în tehnologii moderne, cât şi în echipamente menite să eficientizeze activitatea centrului de cercetare şi dezvoltare.

O altă investiţie semnificativă, în valoare de 6 mil. euro, a fost dezvol­tarea sediului central Maviprod, compania mamă a grupului. Prin extinderea acestuia cu noi depozite şi un nou showroom, compania a reuşit eficientizarea activităţii de distri­buţie, mărirea capacităţii de stocare şi crearea unui centru de excelenţă în reparaţia motoarelor diesel.

Proiectele de investiţii finalizate în 2023 au cuprins noi echipamente performante dedicate activităţii din cele două secţii CNC ale fabricii IRUM, dar şi achiziţionarea unor echipamente menite să completeze investiţiile iniţiate în 2022 în noua secţie de vopsitorie. În acelaşi timp, au fost dezvoltate şi proiecte de modernizare a secţiilor de turnătorie, debitare, montaj TAF şi a birourilor administrative. Bugetul de investiţii pentru 2023 a vizat şi proiecte de modernizare a secţiilor de producţie prin implementarea unor noi tehnologii în vederea îmbunătăţirii procesele utilizate în fabrica IRUM.

’’Investiţiile realizate în ultimii 10 ani depăşesc suma de 20 milioane euro. Pentru 2024 ne-am propus majorarea bugetului de investiţii cu cel puţin 20% faţă de anul trecut, iar raportat la un orizont de timp mai lung, de 5 ani, investiţiile prevăzute cumulează suma de 20 milioane euro.’’, a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Eugen Oltean, director general IRUM Reghin.

IRUM produce în fabrica din Reghin tractoare şi utilaje TAF (tractoare articulate forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora. Pe plan local, IRUM vinde prin intermediul punctelor proprii de vânzare şi distribuţie, însă compania colaborează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor forestiere, fermieri, composesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva. IRUM a încheiat parteneriate cu companii din Africa de Sud, Spania, Slovacia şi Chile, pentru a putea livra tractoare în zonele respective. Astfel, în prezent produsele IRUM ajung la export pe pieţele din Franţa, Germania, Belgia şi Luxemburg, Slovenia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Spania, Afica de Sud şi Chile, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei.

În urma investiţiilor făcute în anii trecuţi, IRUM şi-a mărit capacităţiile de producţie şi a reuşit să aducă îmbunătăţiri utilajelor fabricate, a adăugat noi produse în portofoliu (cel mai important fiind noul tractor agricol românesc TAGRO), au fost deschise noi puncte de lucru, iar echipele de vânzări şi service s-au dezvoltat foarte mult. În prima parte a anului 2022, compania a lansat un nou produs, respectiv varianta actualizată a tractorului agricol de 102 c.p., TAGRO Stage V.

’’Acţiuni precum integrarea sistemului GPS în echiparea tractorului agricol sau dezvoltarea utilajului forestier TAF 690 S5, care performează şi oferă mai multă precizie şi profitabilitate în activitatea desfăşurată, au reprezentant pentru IRUM un pas mai aproape de clienţi, răspunzând prin aceste produse nevoii de actualizare a echipamentelor şi care ne oferă de asemenea certitudinea că ne aflăm pe drumul cel bun, cu o perspectivă a vânzărilor în creştere, dar şi o extindere a reţelei de dealeri’’, a mai spus Mircea Eugen Oltean. Grupul de firme Maviprod-IRUM a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 65,5 mil. euro, iar pentru 2023 era prevăzută o cifră de afaceri similară.

În cadrul grupului de firme Maviprod-IRUM lucrează peste 600 de angajaţi. Principalul acţionar al companiei IRUM este Maviprod din Reghin, cu o participaţie de 93,47%, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice. Compania Maviprod este deţinută integral de Violeta Oltean, soţia lui Mircea Eugen Oltean.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.