Fabrica unde se produce cea mai ucigătoare invenţie umană – GALERIE FOTO

Autor: Dorin Oancea Postat la 16 octombrie 2012 96 afişări

Secretul armelor produse sub sigla Kalaşnikov este simplitatea. Ideea iniţială a fost aceea de a putea produce armele folosind în fabrici femeile şi copii, soţii sau taţii fiind pe front.

Simplitatea armei, cu numai opt componente în mişcare, a făcut posibilă copierea acesteia, mai târziu, chiar şi în fierării săteşti din Pakistan. Un soldat antrenat are nevoie de numai 50 de secunde pentru a o demonta, astfel că întreţinerea se face extrem de uşor.

La aproape 60 de ani de la începerea producţiei, AK 47 rămâne un "succes": cu peste 100 de milioane de exemplare fabricate în lume, este cea mai ucigătoare invenţie umană. Pentru comparaţie, cea mai de succes armă americană, puşca automată M16 s-a vândut în numai 12 milioane de exemplare.

AK-47 este folosit de armatele din peste 55 de state ale lumii şi a făcut sau face parte din dotarea Viet Cong, a miliţiilor din Beirut, a insurgenţilor palestinieini din Gaza şi a gherilelor din Irak. Un Kalaşnikov apare pe emblema Hezbollah, pe steagul Mozambicului, şi are o încărcătură aparte în simbolistica Jihadului. Ijmaş, compania rusă care produce puşca Kalaşnikov, a cerut iniţierea procedurilor de intrare în faliment în primăvara acestui an, după decizia unui tribunal, care a admis sesizarea unui creditor.

Conform presei ruse, compania produce în continuare celebrele mitraliere Kalaşnikov, însă conducerea administrativă va fi preluată de grupul de armament de stat Rostekhonologi. În februarie, compania Izhmaş prezentase cea mai modernă versiune a pistolului-mitralieră Kalaşnikov - AK-12, o versiune mai sofisticată şi mai precisă a celebrului model AK-47.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fabrica,
Kalaşnikov,
femei
/actualitate/fabrica-unde-se-produce-cea-mai-ucigatoare-inventie-umana-galerie-foto-10227654
10227654
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.