De la o extremă la alta. Robinhood pierde 27% din valoarea de piaţă după ce unii dintre investitorii iniţiali au început să îşi vândă din acţiuni: „Nu putem îndemna investitorii să cumpere acţiunile HOOD”

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 06 august 2021 416 afişări

De la o extremă la alta. Robinhood pierde 27% din valoarea de piaţă după ce unii dintre investitorii iniţiali au început să îşi vândă din acţiuni: „Nu putem îndemna investitorii să cumpere acţiunile HOOD”

Acţiunile Robinhood Markets (simbol bursier HOOD) au scăzut joi cu 28% la 50,97 dolari după ce unii dintre primii investitori ai companiei au vândut 97,88 de milioane de acţiuni din Clasa A, la mai puţin de o săptămâna de la oferta publică iniţială (IPO), conform Bloomberg.

Mişcarea nu a direcţionat niciun dolar către Robinhood, spune Securities and Exchange Commission, autoritatea de supraveghere a pieţei de capital din Statele Unite.

Vânzătorii fac parte dintr-un grup de investitori care au luat parte în februarie la o vânzare de datorii convertibile de 3,55 miliarde de dolari, în contextul în care ascensiunea aşa-ziselor meme stocks a ameninţat platforma de brokeraj cu un potenţial apel în marjă. Astfel, ziua de joi, 5 august, le-a permis celor implicaţi în datoriile convertibile să îşi vândă 50% din acţiuni, cealaltă jumătate trebuind să fie deţinută până în data de 25 august.

Unul dintre principalii investitori, New Enterprise Associates, şi-ar putea reduce participaţia de 10% cu aproximativ 3,9%, sau 2,9 milioane de acţiuni.

Vânzările subliniază un alt aspect neobişnuit al listării Robinhood. În timp ce majoritatea IPO-urilor sunt acompaniate de o perioadă de lockup de şase luni în care persoanele din interiorul companiei nu îşi pot atinge deţinerile, angajaţii şi directorii din cadrul Robinhood au putut să îşi vândă o parte din acţiuni încă din prima zi de tranzacţionare.

Rezultatele vin după ce platforma de trading a înregistrat un plus de 50% pe acţiuni, alimentat de susţinerea investitoarei Cathie Wood şi interesul micilor investitori din retail.

Doar miercuri, investitorii din retail au făcut schimb de 467 de milioane de dolari în acţiuni, la achiziţii nete de 50,5 milioane de dolari.

„Nu putem îndemna investitorii să cumpere acţiunile HOOD, indiferent că vorbim de o perioadă scurtă sau lungă de timp”, spune Steve Chubak, analist la firma de cercetare Wolfe Research, adăugând că target-ul de preţ pentru acţiunile Robinhood este de 45 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
investitori,
vanzare,
pierdere,
robinhood

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.