Express: 8 din 10 britanici ar dori menţinerea restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 30 ianuarie 2013 13 afişări

Aproape opt din zece (79%) persoane chestionate în cadrul unui sondaj comandat de "Get Britain Out", un grup britanic antieuropean de lobby, doresc menţinerea restricţiilor impuse României şi Bulgariei, în contextul unor temeri privind venirea un val de imigranţi, relatează Express în pagina online.

Aproape opt din zece (79%) persoane chestionate în cadrul unui sondaj comandat de "Get Britain Out", un grup britanic antieuropean de lobby, doresc menţinerea restricţiilor impuse României şi Bulgariei, în contextul unor temeri privind venirea un val de imigranţi, relatează Express în pagina online. "Get Britain Out" apreciază că sondajul arată că britanicii vor să preia controlul asupra frontierelor ţării lor. "La nivelul tuturor partidelor, regiunilor şi grupurilor demografice, publicul cere Guvernului să menţină controlul asupra imigraţiei din România şi Bulgaria", a declarat Tim Aker, purtătorul de cuvânt al organizaţiei. "Problema este că regulile privind libera circulaţie în UE permit oricui din Uniune să vină să trăiască în Marea Britanie", a subliniat el, adăugând că imigranţii sunt "eligibili" să primească locuinţe şi ajutoare sociale fără să fi contribuit la buget, iar premierul David Cameron nu poate renegocia legislaţia care le acordă aceste drepturi. "Acest sondaj arată că poporul britanic vrea să ia înapoi controlul asupra frontierelor, iar singurul mod de a face acest lucru este ieşirea din UE", a subliniat Aker.

Mai multe pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/express-8-din-10-britanici-ar-dori-mentinerea-restrictiilor-impuse-romanilor-si-bulgarilor-10533267
10533267
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.