Expoziţie care reconstituie istoria parfumului, deschisă la Iaşi

Postat la 07 martie 2019 59 afişări

Palatul Culturii din Iaşi a deschis o expoziţie cu arome şi parfum, unde sunt expuse obiecte care reconstituie istoria de milenii a parfumului. Printre exponate se regăseşte şi o trusă de călătorie a lui Mihail Kogălniceanu.

Expoziţie care reconstituie istoria parfumului, deschisă la Iaşi

Ieşenii şi vizitatorii Palatului Culturii din Iaşi sunt aşteptaţi să se delecteze în cadrul unei expoziţii olfactive din universul parfumurilor şi al aromelor. Intitulată "Olfactiv. Mirodenii, răşini, parfumuri şi miresme. Din Antichitate până în Epoca Modernă", expoziţia a reconstituit din izvoarele scrise şi arheologice istoria parfumului.

În pofida absenţei conţinutului din recipiente, poate fi admirată o colecţie de flacoane de parfum antice, medievale ori moderne, care ilustrează rafinamentul producătorilor.

Managerul Palatului Culturii Iaşi spune că s-a lucrat mai bine de 4 luni pentru a reuşi să deschidă la începutul acestei primăveri o expoziţie ce se vrea a fi „o excursie în lumea efemeră a aromelor şi a plăcerii”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parfum,
iasi,
expozitie,
deschidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.