Unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din piaţa locală îşi schimbă proprietarul

Autor: Andra Stroe Postat la 06 martie 2019 101 afişări

Africa Israel Investments, companie-holding de investiţii cu sediul în Israel, a vândut pachetul majoritar de acţiuni deţinut în cadrul Africa Israel Properties (AIP), compania-mamă a AFI Europe.

Unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din piaţa locală îşi schimbă proprietarul

AFI Europe este prezentă pe piaţa locală prin AFI Europe Romania, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de pe piaţa imobiliară pe segmentele comercial şi birouri, în prezent dezvoltând şi un proiect rezidenţial în Bucureşti. Astfel, 51% din acţiunile Africa Israel Properties au fost achiziţionate de un grup de investitori israelieni, conduşi de două companii israeliene de real-estate listate pe piaţa de capital, Big Shopping Centers şi Mega Or Holdings, împreună cu câţiva investitori instituţionali, valoarea totală a achiziţiei fiind de 1,25 mld. ILS (echivalentul a aproximativ 303 mil. euro). Prin urmare, Big Shopping Centers şi Mega Or Holdings deţin fiecare câte 13% din acţiunile AIP, în timp ce restul de 74% din acţiuni sunt controlate de mai mulţi investitori instituţionali sau tranzacţionate pe piaţa de capital.

Big Shopping Centers Ltd. este o companie publică, listată pe Bursa de la Tel Aviv (TASE), cu activităţi pe piaţa de imobiliară din Israel. În plus, compania deţine centre comerciale în SUA şi Serbia. La sfârşitul trimestrului al treilea din 2018, portofoliul Big Shopping Centers era format din 453 de centre comerciale, cu o suprafaţă totală de 1.1 mil. mp.

Venitul net operaţional estimat de Big Shopping Centers pentru 2018 se ridică la 588 mil. ILS (cca. 136 mil. euro). Mega Or Holdings Ltd. este o companie publică listată pe Bursa de la Tel Aviv (TASE), cu activităţi pe piaţa imobiliară, deţinând un portofoliu de 37 de active (comerciale şi logistice), cu o suprafaţă totală de 405.000 mp . Mega Or estimează un venit net operaţional de 142 mil. ILS (34,7 mil. euro) în 2018 şi 174 mil. ILS (42,5 mil. euro) în 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
achizitie,
pachet majoritar,
israel

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.