Expoziţia ”Mâini inteligente” între 9-13 decembrie 2011

Postat la 06 decembrie 2011 23 afişări

Între 9 şi 13 decembrie, porţile atelierului de porţelanuri pictate manual Wagner Maison de la Porcelaine din str. Dr. Staicovici 19, se deschid pentru una dintre cele mai frumoase invitaţii la deschiderea sezonului de cumpărături de iarnă: ”Mâini inteligente”, un eveniment-creuzet care găzduieste timp de 5 zile alături de brandul Wagner Arte Frumoase şi Poveşti unele dintre cele mai inspirate cadouri de sezon.

Designeri de nişă, artişti tineri şi branduri excentrice ale gusturilor fine - Kristina Dragomir (pălării şi accesorii), Iuliana Vîlsan (pictură şi grafică), Portobello (creaţii vestimentare), Nalia Varam (încălţăminte), Dadoo (aranjamente florale), Ana Wagner (pictură pe porţelan şi grafică) şi Privileg Catering (artă culinară), vor prezenta produsele pe parcursul celor 5 zile de început de decembrie.

Pentru cele 5 zile colecţie reuneşte "Poveşti cu zăpadă" - globuri şi clopoţei din porţelan pictaţi manual, într-o cromatică hibernală, "Bijuterii de seară" - inele, pandante, brăţări din porţelan fin, înnobilat cu aur, platină pură, pietre semipreţioase, cristale, "Visul ceaiului" - obiecte de porţelan, destinate servirii ceaiului, decorate printr-o tehnică mixtă de imprimerie şi pictură manuală, "Paretare" - obiecte din porţelan, cu motive lucrate manual inspirate din vechile ţesături ale caselor ţărăneşti. Vor fi incluse în prezentare şi obiecte ale colecţiilor anterioare la preţuri speciale.

Mica manufactură de decor pe porţelan Wagner se află în centrul Bucureştiului, foarte aproape de Opera Română. Este formată din 5 pictori decoratori, executanţi ai modelelor originale semnate Ana Wagner.

Porţelanul folosit este din România sau importat din Franţa (Limoges) ori Germania. Din România, atelierul Wagner cumpără porţelan fosfatic, un porţelan fin, aproape transparent, asemănător celui Bone China. Obiectele de porţelan sunt decorate în tehnica clasică a picturi peste glazură. În decorul porţelanului se folosesc pigmenţi care se ard la 850 - 900 de grade Celsius şi metale preţioase ca aur sau platina. Decorul se arde în 2 sau chiar 3 etape.

Desenele sunt creaţia originală a Anei Wagner care se rafinează şi se prelucrează alături de echipa sa de creaţie. Obiectele de porţelan Wagner sunt semnate cu peniţa de fiecare decorator cu iniţialele numelui şi anul în care a fost executată pictura. De asemeni, fiecare obiect de porţelan este însoţit de un mic certificat de autenticitate, semnat în original de Ana Wagner.Fiecare obiect din această manufactură este unicat sau face parte dintr-o mică serie de obiecte numerotate, la fel ca şi gravurile. (1/ 25, 2/25, 3/25 etc.)

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Expoziţie,
”Mâini inteligente”
/actualitate/expozitia-maini-inteligente-intre-9-13-decembrie-2011-9033258
9033258
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.