Exploziile din China ar putea cauza companiilor de asigurări pierderi de 1-1,5 miliarde dolari

Autor: Marius Oncu Postat la 17 august 2015 95 afişări

Cele două explozii din portul Tianjin, din China, în care au murit peste 100 de oameni, ar putea cauza pierderi totale de 1-1,5 miliarde de dolari companiilor de asigurări, potrivit estimărilor preliminare ale analiştilor Credit Suisse, citate de Reuters.

În Tianjin, al treilea port din lume după volumul de mărfuri, au avut loc miercuri două explozii de amploare, care au cauzat pagube majore în zona industrială, undele de şoc fiind resimţite la distanţă de mai mulţi kilometri.

Mai multe companii mari de asigurări, printre care Zurich Insurance Group şi Allianz au informat, vineri, că au primit cereri pentru despăgubiri din partea clienţilor afectaţi de dezastru, însă nu au oferit estimări privind pierderile.

Asigurătorii chinezi vor fi, probabil, de asemenea afectaţi de dezastru, notează Reuters.

"Este încă devreme să determinăm nivelul pagubelor asigurate, dar evenimentul este probabil de amploare, cu pagube asigurate estimate iniţial la 1-1,5 miliarde dolari şi un număr mare de companii de asigurări afectate", a scris un analist de la Credit Suisse într-o notă. Pentru a calcula suma, acesta a folosit informaţiile apărute în presa chineză privind distrugerile din portul Tianjin.

Pierderile vor fi înregistrate în cea mai mare parte de asigurători chinezi, dar şi de marile grupuri internaţionale, care fie furnizează aceste servicii multinaţionalelor prezente în China, fie au poziţii de reasigurători.

Până luni, marii producători auto au anunţat că aproape 5.000 de autoturisme au fost avariate în urma exploziilor, cele mai multe dintre acestea fiind asigurate. Cifra ar putea urca însă peste 10.000 de maşini.

Tianjin este cel mai mare punct de intrare pentru mărfuri de import în China, prin care au trecut aproximativ 40% din maşinile importate anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TIANJIN,
ASIGURĂRI,
/actualitate/exploziile-din-china-ar-putea-cauza-companiilor-de-asigurari-pierderi-de-1-1-5-miliarde-dolari-14678285
14678285
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.