Explicaţiile ISU Constanţa, în cazul Chiţac: De ce a nu a fost transportat senatorul PNL cu izoleta. Cum au fost transportaţi toti ceilalti pacienţi infectaţi

Postat la 13 martie 2020 657 afişări

Explicaţiile ISU Constanţa, în cazul Chiţac: De ce a nu a fost transportat senatorul PNL cu izoleta. Cum au fost transportaţi toti ceilalti pacienţi infectaţi

Şeful ISU Constanţa, Daniel Popa, a explicat, pentru MEDIAFAX, că senatorul Vergil Chiţac nu a fost transportat cu izoleta pentru că persoanele confirmate cu COVID-19 pot fi transportate cu autospeciala pentru victime multiple.

Doar cei suspectaţi de infecţie pot fi duşi cu izoleta.

Senatorul liberal Vergil Chiţac a fost găsit pozitiv la coronavirus vineri, alături de soţia sa şi de un alt apropiat.

„A fost adus conform procedurii emisă de Departamentul de Situaţii de Urgenţă. Aceasta prevede că persoanele deja confirmate pozitiv pot fi transportate la spital cu o autospecială de victime multiple, iar cei suspecţi trebuie transportaţi cu izoleta. În Constanţa avem doar o singură izoletă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, colonelul Daniel Popa, şeful ISU Constanţa.

Senatorul liberal Vergil Chiţac a fost găsit pozitiv la coronavirus vineri, alături de soţia sa şi de un alt apropiat. Aceştia au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase cu o maşină SMURD, fără să fie folosită o izoletă. De asemenea, cele trei persoane nu aveau echipament de protecţie.

Sptalul de Boli Infecţioase din Constanţa este unul dintre cele cinci centre de la nivel naţional unde pot fi trataţi cei infectaţi de coronavirus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constanta,
senator,
refuz,
infectare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.